Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απεργιακή κινητοποίηση στον όμιλο Σαράντη

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου Σαράντη η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου Σαράντη η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών
Κάλεσμα στους εργαζόμενους των γαλακτοβιομηχανιών ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΥΡΑΣ και ΡΟΔΟΠΗ (του ομίλου Σαράντη) να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση που θα κηρύξει το επερχόμενο διάστημα στα εργοστάσια του ομίλου η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και τα αντίστοιχα Συνδικάτα Λάρισας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, απευθύνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Η απεργία πραγματοποιείται, όπως τονίζεται, ενάντια στην επιχείρηση των εργοδοτών να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις και το 8ωρο - πενθήμερο.

«Δεν αναγνωρίζουμε», σημειώνει η Ομοσπονδία, «τις "ενώσεις προσώπων" που έστησαν οι εργοδότες με το πιστόλι στον κρόταφο με απίστευτη και απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση που προσβάλλει ακόμα και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων. Η εργοδοσία του ομίλου υπόγραψε μ' αυτές τις ψευτοενώσεις την καρατόμηση των μισθών μας. Με βάση τα στοιχεία που πλέον αποκαλύφθηκαν η μείωση ξεκινάει από 16% και φτάνει έως και 45%. Αυτές οι ενέργειες που καταστρέφουν τη ζωή μας δε μπορεί να μένουν αναπάντητες. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι σ' αυτή την απροκάλυπτη επίθεση». Και τονίζει:

  • Καμιά μείωση στους μισθούς, δώρα, άδειες, αλλά και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για το 2010-2011-2012.
  • Καμιά αλλαγή στο σταθερό χρόνο απασχόλησης (8ωρο, πενθήμερο).
  • Δε θα δεχθούμε καμιά απόλυση.
  • Απαιτούμε προσλήψεις νέου προσωπικού για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για να μειωθεί η ανεργία στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία, καταλήγει: «Σ' αυτόν τον αγώνα θέλουμε τη συμπαράσταση και την κατανόηση των κτηνοτρόφων, των ιδιοκτητών φορτηγών και των αντιπροσώπων που συνεργάζονται με τα παραπάνω εργοστάσια καθώς και των καταναλωτών που και αυτοί υποφέρουν από την απληστία των παραπάνω εργοδοτών. Ο αγώνας αυτός πρέπει να αγκαλιαστεί από όλο τον κλάδο των τροφίμων - γάλακτος - ποτών, γιατί οι συγκεκριμένοι βιομήχανοι είναι επικεφαλής των αντίστοιχων βιομηχάνων του κλάδου για να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες τα νέα μέτρα που προωθούνται από την τρόικα και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) για να υλοποιηθούν γρήγορα σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και παραπέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ