Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΠΑ
Κανένα πρόβλημα με την τροφοδοσία φυσικού αερίου

Τη «μίνι» κρίση που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες στην αγορά φυσικού αερίου, χωρίς ωστόσο να εκφραστεί σε προβλήματα τροφοδοσίας, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΠΑ, αφού όμως προηγήθηκαν σχετικά δημοσιεύματα. Η ΔΕΠΑ τονίζει ότι «δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την τροφοδοσία όλων των πελατών της σε φυσικό αέριο περιλαμβανομένων των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης που καλύπτονται από τις αντίστοιχες ΕΠΑ».

Σημειώνει ότι από τις 11 του Γενάρη μέχρι και σήμερα παρατηρείται ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση φυσικού αερίου, «σε επίπεδα ιστορικού ρεκόρ για την Ελλάδα». Την ίδια περίοδο, η τουρκική BOTAS, που προμηθεύει τη ΔΕΠΑ με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μείωσε σταδιακά την παροχή και τη διέκοψε τελείως, επικαλούμενη λόγους «ανωτέρας βίας», στις 18 του Γενάρη.

Η ΔΕΠΑ συνεννοήθηκε με την GAZPROM και αύξησε την ημερήσια εισαγωγή από τη Ρωσία, πάνω από το συμφωνημένο όριο, εξασφάλισε από την ελεύθερη αγορά 2 πρόσθετα φορτία υγροποιημένου αερίου (LNG) που παραδόθηκαν στις 22 και 24 του Γενάρη, επίσπευσε την παράδοση προγραμματισμένου φορτίου από την αλγερινή «Sonatrach». Η επιχείρηση αναφέρει ότι σταδιακά άρχισε να αποκαθίσταται η παροχή φυσικού αερίου από την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ