Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11167

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Για να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αλλαγή, ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος

ΣΕΛ.  3
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η στήριξη της πλουτοκρατίας οδηγεί τα ναυπηγεία σε συρρίκνωση

ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ κόντρα στο νέο αντεργατικό σφαγείο
  • ΚΚΕ:Το αντεργατικό σφαγείο για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα δεν θα έχει τέλος αν δεν το καταργήσει ο λαός με την πάλη του, με την εργατική - λαϊκή συμμαχία και εξουσία
  • Η ΓΣΕΕ συζητά με τον ΣΕΒ πώς θα γίνει ο σφαγιασμός των εργατών

Ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, κατακτημένα με σκληρούς ταξικούς αγώνες, βάζουν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ, εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Χθες, συζήτησαν κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ισοπέδωση όλων των μισθών στον κατώτατο, κατάργηση αυξήσεων και στον κατώτατο μισθό, που ήδη έχει υπονομευτεί από τις συμβάσεις των 500 και των 625 ευρώ, κατάργηση τριετιών, κάθε επιδόματος, γενίκευση ευέλικτων μορφών εργασίας, δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, επιδοτήσεις του κεφαλαίου από το ΕΣΠΑ και φοροαπαλλαγές ίσες με το ύψος επιδόματος ανεργίας για νέες θέσεις εργασίας, κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας σε ό,τι ακόμη προστατεύει τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να σημάνει συναγερμός στους τόπους δουλειάς

Μήνυμα πανεργατικού ξεσηκωμού ενάντια στην κυβέρνηση, την πλουτοκρατία και τους συμμάχους τους απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις, με δυναμική κινητοποίηση χτες, από τα χαράματα, έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  8  -  9

Μπορούμε

Χτες, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε αγαστή συνεργασία, σχεδίασαν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει ακόμη απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, συναποτελώντας τη μαύρη αντεργατική συμμαχία μαζί με τρόικα, κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τ' άλλα αστικά κόμματα, για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση. Ηδη, με τα μέχρι τώρα μνημόνια, έχουν σφαγιαστεί πολλές από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά τώρα, με το νέο αντεργατικό έγκλημα, χτυπούν καθολικά για να καταργήσουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων αποτελεί την ανατίναξη του θεμέλιου όλων των ως τώρα εργατικών κατακτήσεων με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με θυσίες και αίμα εργατών. Αυτή η ιστορία των ταξικών αγώνων είναι παρακαταθήκη. Το αστικό πολιτικό σύστημα και οι ταξικοί σύμμαχοι ΣΕΒ - πλειοψηφία ΓΣΕΕ έχουν τεράστιες δυσκολίες να βάλουν ταφόπλακα σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Πασχίζουν διά πυρός και σιδήρου να τα περάσουν, αλλά ήδη στα αστικά κόμματα, παρά τους ελιγμούς τους, υπάρχουν τριγμοί, αδυναμίες χειραγώγησης των εργαζομένων στην αστική πολιτική, δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης. Η ενιαία ταξική πάλη των εργατών, η συμμαχία με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, είναι ανεξάντλητη και ανίκητη δύναμη. Μπορεί να τους μεγαλώσει τα ρήγματα, να τους φράξει το δρόμο, να εμποδίσει τα μέτρα, την εφαρμογή τους, με την καθολική σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους συμμάχους του, την πολιτική του. Σ' αυτή τη ρότα να πορευτούμε κλιμακώνοντας την πάλη.



ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΟΠΥΥ
Εκτός θεραπείας ενήλικοι ανάπηροι

ΣΕΛ.  32
ΟΒΣΑ - ΠΑΣΕΒΕ
Δυναμική αντίδραση στη νέα φοροληστεία

ΣΕΛ.  19
ΥΦΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Κοινή επίθεση στους εργάτες της Ζώνης

ΣΕΛ.  17
ΑΠΕΡΓΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Κάλεσμα συντονισμού στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  12
ΠΑΣΥ
«Πολιορκία» της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  18
ΘΑΝΑΤΟΣ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μεγάλη απώλεια για τον κινηματογράφο

ΣΕΛ.  23
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας

Με «ανοιχτή επιστολή προς τους κυβερνώντες», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ζητά την απόσυρση του αναίσχυντου, όπως τον χαρακτηρίζει, «Κώδικα Ναρκωτικών» και τονίζει τις συνέπειες που έχει για τη νεολαία, που ανήκει στα λαϊκά στρώματα, η διάδοση των ναρκωτικών.


ΣΕΛ.  32

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ