Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΣΥ
«Πολιορκία» της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα

Αύριο, μαχητικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ και του ΟΓΑ και σε γραφεία Περιφερειών

Αποψη από την κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα
Αποψη από την κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα
Μετά τις μαχητικές συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ, χτες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, σπουδαστές, φοιτητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών συμμετείχαν στην «πολιορκία» υποκαταστημάτων της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές της χώρας, που οργάνωσε η ΠΑΣΥ, από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ. το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε έκφραση της λαϊκής άρνησης πληρωμής του χαρατσιού για τα ακίνητα που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αγωνιστικής διαμαρτυρίας για τη νέα μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με τη δυναμική συμμετοχή τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες εξέφρασαν την αντίθεσή τους και σε όλα τα άλλα αντιαγροτικά - αντιλαϊκά χαράτσια (εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με πετρέλαιο κίνησης, αύξηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα αγροτικά μέσα και εφόδια, αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού και τα δημοτικά τέλη που επιβάλλουν και στα χωριά οι «καλλικρατικοί» δήμοι, αυξήσεις στα διόδια, άδειες γεωτρήσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.), διαμηνύοντας πως είναι αποφασισμένοι να οργανώσουν την αντίστασή τους στη σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους συγκυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ.

Ταυτόχρονα, δήλωσαν την ανυποχώρητη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ που, με τη νέα αναθεώρησή της για το 2014-2020, τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα μεγαλοαγροτών και εμποροβιομηχάνων, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας.

Οι συντονισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΠΑΣΥ θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή, με μαζικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα του ΟΓΑ και της ΑΤΕ, καθώς και σε γραφεία Περιφερειών.

Στη Θεσσαλία

Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα, όπου στήθηκε πανό και γύρω του μαζεύτηκαν αγρότες, εργάτες, ΕΒΕ, σπουδαστές - φοιτητές, γυναίκες από την πόλη και τα χωριά του νομού, που φώναζαν συνθήματα, μοίραζαν ενημερωτικό υλικό και καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα, προβάλλοντας αντίσταση στην κυβερνητική χαρατσοεπιδρομή.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων - συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τ. Τσιαπλές, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, Ρ. Μαρούδας, εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, καθώς και των συνοικιακών Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα - είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο εμπορίας του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, στον οποίο διαμήνυσαν τη λαϊκή απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας, ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Λαϊκές Επιτροπές δε θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε οποιονδήποτε δεν πλήρωσε ή δε θα πληρώσει το χαράτσι. Στη συνέχεια παρέδωσαν ένα ακόμα «πάκο» με 400 απλήρωτους λογαριασμούς, που συνολικά μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει τους 1.300 στο Νομό της Λάρισας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στα Τρίκαλα - παραδόθηκαν κι άλλες εκατοντάδες απλήρωτων λογαριασμών - και στην Καρδίτσα.

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη, με συλλαλητήριο με τρακτέρ, στις 11 το πρωί, στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας, ενώ αύριο Παρασκευή σε κάθε νομό της περιοχής θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ - στη Λάρισα και στα γραφεία του ΟΓΑ - και για τη Δευτέρα 30 Γενάρη, προγραμματίζεται αγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Σε συσκέψεις που οργανώνονται αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για συλλαλητήρια και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές

Στην Πάτρα, δυναμική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ έγινε χτες το πρωί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, των Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα, διεκδικώντας να καταργηθεί τώρα το χαράτσι και να μειωθεί το ρεύμα κατά 30%.

Στην Καλαμάτα, δυνάμεις της ΠΑΣΥ απέκλεισαν το υποκατάστημα της ΔΕΗ για δύο ώρες. Σε Σπάρτη, Αστρος και Κεφαλονιά δυνάμεις της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρέδωσαν λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς να έχει πληρωθεί το χαράτσι. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και στην Τρίπολη, το Ναύπλιο, τον Πύργο, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Αύριο Παρασκευή 27/1, η ΠΑΣΥ Αρκαδίας πραγματοποιεί κινητοποίηση στα διόδια στη Νεστάνη 4-7 μ.μ., ενώ η ΠΑΣΥ Αργολίδας και Κορινθίας 4-7 μ.μ. στα διόδια Σπαθοβουνίου. Επίσης η ΠΑΣΥ Ηλείας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στην Αγροτική Τράπεζα στον Πύργο.

Μήνυμα οργανωμένης ανυπακοής και απειθαρχίας στη φοροληστεία του αγροτικού εργατικού εισοδήματος, στην κυρίαρχη αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική, έστειλε χτες η φτωχή και μεσαία αγροτιά μαζί με κατοίκους της πόλης σε Πρέβεζα και Αρτα. Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στη ΔΕΗ λογαριασμοί του ρεύματος που πληρώθηκε μόνο η αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι. Με το ίδιο περιεχόμενο γίνεται κινητοποίηση από την ΠΑΣΥ σήμερα στο Αγρίνιο στις 11 π.μ. στη ΔΕΗ, ενώ οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Πρέβεζα και Αρτα συνεχίζονται με συγκεντρώσεις αύριο στα αντίστοιχα κεντρικά καταστήματα της ΑΤΕ.

Μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν χτες το πρωί στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στην Καστοριά και την Κοζάνη. Αύριο θα γίνουν κινητοποιήσεις στις 11 π.μ. στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και στα καταστήματα των Περιφερειών του ΟΓΑ, σε Σέρρες, Λαγκαδά, Σκύδρα, Κατερίνη, Νάουσα, Μουδανιά, Κοζάνη και Καστοριά. Αύριο, επίσης, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΗ σε Σέρρες και Λαγκαδά, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές. Ακόμα την Κυριακή 29 Γενάρη στις 11 π.μ. θα γίνει άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Στον Εβρο επίσης θα γίνει την Τρίτη 31/1, στις 11 π.μ., συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ορεστιάδας.

Μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν χτες στα γραφεία της ΔΕΗ σε Λαμία και Λιβαδειά αντίστοιχα, που στη διάρκεια των δύο αυτών κινητοποιήσεων επιστράφηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί με τα χαράτσια.

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ στα Χανιά.

Στη Λέσβο οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού πραγματοποίησαν χτες αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, όπου μίλησε ο Δ. Στεφανής, μέλος της τοπικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο Δήμο Μυτιλήνης και στην Περιφέρεια, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους. Αύριο θα γίνει συγκέντρωση στη Λάρσο στις 11.30 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό σάλπισμα από 23 Γενάρη(2012-01-15 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση των Λαϊκών Επιτροπών(2012-01-11 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό πρόγραμμα(2011-01-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!(2011-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ