Κυριακή 22 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγελία για την ποινική δίωξη συνδικαλιστή

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Συντονιστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, με αφορμή την ποινική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή, στελέχους της ΕΣΑΚ Τραπεζών. Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει τη δίωξη του συνδικαλιστή Θανάση Λάππα, στελέχους της ΕΣΑΚ Τραπεζών και εκπροσώπου της παράταξης στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της AΛΦΑ ΜΠΑNK και στην ΟΤΟΕ, ο οποίος δικάζεται τη Δευτέρα 23-1-2012 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του τα πρώτα στελέχη του εργοδοτικού συνδικαλισμού στη συγκεκριμένη Τράπεζα, γιατί δήθεν θίχτηκαν από ανακοινώσεις της ΕΣΑΚ που αποκαλύπτουν και καυτηριάζουν τη στάση τους σε βάρος των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη ποινικοποίηση αποτελεί μια καθαρή και ξεδιάντροπη απόπειρα φίμωσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που συμπληρώνει και συνεπικουρεί την αντεργατική στάση της εργοδοσίας των τραπεζιτών της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, με στόχο να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι του χώρου και να παύσουν να διεκδικούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά τους, να μένει στο απυρόβλητο ο συνδικαλισμός που υπηρετεί τα εργοδοτικά συμφέροντα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στον αγώνα που διεξάγουν κατά της λεηλασίας της ζωής τους από την επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη μεγάλη εργοδοσία και το κράτος της αλλά και τους αδίστακτους "δούρειους ίππους" των εργοδοτικών συνδικαλιστών μέσα στο κίνημά τους, που πρέπει να απομονώσουν και απαλλαγούν οριστικά από αυτούς.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" εκφράζει την αλληλεγγύη της στο διωκόμενο συνδικαλιστή, αναλαμβάνοντας και τη νομική στήριξή του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ