Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11165

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μόνο με λαϊκή εξουσία η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων υπέρ του λαού

ΣΕΛ.  10   -   11
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Τσακίστε πολιτικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τους συνοδοιπόρους τους

ΣΕΛ.  9

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ κόντρα στην πολιτική εξαθλίωσης

Κάθε κλάδος, κάθε σωματείο να φτιάξει το πρόγραμμά του, με μαχητική διαφώτιση - σύσκεψη, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα. Παντού απόρριψη των μέτρων, αποφάσεις αγώνα, αντίστασης, σύγκρουσης

Κηρύσσουμε συναγερμό, να αντιμετωπίσουμε τη με φωτιά και σίδερο επιβολή της πιο οργανωμένης, πιο μεγάλης, πιο βάναυσης επίθεσης που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, σε βάρος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ξεσηκώνουμε το λαό, κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, γειτονιά τη γειτονιά, σχολείο το σχολείο. Ολοι σε ένα αγωνιστικό μέτωπο, όλη η οικογένεια στον αγώνα. Καλούμε σε αυτόν τον αγώνα κάθε τίμιο άνθρωπο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να πάρουν θέση. Να διαχωρίσουν την ευθύνη τους από τις ηγεσίες που νομιμοποιούν την επίθεση, που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μαχητικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ σ' όλη τη χώρα!

Με μαχητικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ξεκίνησαν, χτες, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο του δεκαήμερου πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης, που αποφάσισε η ΠΑΣΥ.


ΣΕΛ.  26  -  27

ΚΝΕ: Αντισταθείτε στο νομοσχέδιο ναρκω-υποταγής

Κοροϊδεύουν αισχρά

Τα έγγραφα που βρέθηκαν στο τραπέζι του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, και έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, δεν ξεμπροστιάζουν μόνο την υποκρισία και δολιότητα των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτουν και τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης και των βιομηχάνων σε βάρος των εργαζομένων. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει: Είναι δική της η νομοθετική πρόταση για την αναστολή όλων των κλαδικών, εθνικών και τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων; Αν όχι, ποιος την επεξεργάστηκε; Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και οι συνδικαλιστές τους κοροϊδεύουν τους εργάτες αισχρά. Ενώ έχουν συμφωνήσει και μαζί προωθούν αυτά τα μέτρα, που αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων, «πουλούν» τάχα αντίσταση στην τρόικα λέγοντας πως αυτή τα απαιτεί. Κανείς δεν πρέπει να παγιδευτεί απ' τα τεχνάσματα, τις απάτες και τα διλήμματά τους: Μισθολογικό και μη μισθολογικό «κόστος», κατάργηση ή μείωση του 13ου - 14ου μισθού, κατάργηση ή αναστολή των Συλλογικών Συμβάσεων κ.ά. Η εργατική τάξη πρέπει να γίνει μια γροθιά, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ. Η ταξική πάλη έχει θυσίες, όμως η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση.


Αναβάλλεται η συνέντευξη Τύπου

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, αναβάλλεται λόγω της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ.



ΟΒΣΑ
Αύριο η συγκέντρωση για τη φοροεπιδρομή

ΣΕΛ.  28
ΑΧΤΙΔΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργάνωση της πάλης στα ναυπηγεία

ΣΕΛ.  40
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη

ΣΕΛ.  15
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Ακραία επιθετική ενέργεια

Η απόφαση των κυβερνήσεων της ΕΕ να επιβάλουν εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν αποτελεί μια άκρως επιθετική ενέργεια. Είναι απύθμενο το θράσος της ΕΕ, που χώρες της διαθέτουν πυρηνικά όπλα, να χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μαζί με τις ΗΠΑ τις πυρηνικές έρευνες του Ιράν για να επιβάλουν τις ιμπεριαλιστικές τους αξιώσεις. Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο εμπάργκο συνιστά ανοιχτή στήριξη των επιθετικών σχεδίων της ΕΕ κατά του λαού του Ιράν.


ΣΕΛ.  29
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Σφίγγουν τη θηλιά στη λαϊκή οικογένεια

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ