Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» στις απολύσεις εργαζομένων

Την επιτακτική ανάγκη, οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα σχέδια που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τούς στέλνουν στην ανεργία, υπογράμμισε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Μανουσογιαννάκης, στη διάρκεια συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία. Διαδικασία που ως «μη αποδοτική», εγκαταλείπεται για να έρθει απευθείας η απόλυση των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης στηλίτευσε τα σχέδια για απόλυση περίπου 150.000 εργαζομένων, οι οποίοι - όπως είπε - είναι αυτοί που προσφέρουν το όποιο έργο μπορεί να προσφέρεται σε τομείς που απευθύνονται άμεσα στα εργατικά λαϊκά στρώματα, όπως σχολεία, νοσοκομεία, και άλλους. Την ίδια ώρα, το έργο που δε θα προσφέρεται θα μεταφερθεί στον ιδιώτη.

Καταλήγοντας ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να έχει ρόλο εναντίωσης στις απολύσεις, στις μειώσεις των αποδοχών και την αξιολόγηση που προωθείται, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απόλυση. Αντίθετα - τόνισε - η Περιφέρεια υπηρετεί αυτήν την πολιτική και όποτε τη βολεύει καλύπτεται πίσω από αποφάσεις υπουργών. Οπως έκανε και χτες ο Περιφερειάχης, Γ. Σγουρός, όταν αναφερόμενος στα σχέδια που προωθούνται για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, είπε ότι η Περιφέρεια δεν αποφασίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ