Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11162

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στήριξαν το νομοσχέδιο διάδοσης της ναρκωκουλτούρας

ΣΕΛ.  20  -  21

Απαντήστε στον αντικομμουνισμό του ΣΕΒ Εργαζόμενοι τώρα με το ΚΚΕ
  • ΚΚΕ: Η τάξη των αστών είναι ένα παράσιτο που εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη
  • ΠΑΜΕ: Οι ανακοινώσεις του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ δείχνουν πως είναι ένα σώμα, μια σάρκα, μια ψυχή
  • Ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα μπλόκαραν την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου». «Για σταλινικές μεθόδους και τακτικές του ΚΚΕ» μίλησε ο ΣΕΒ.
  • Για «πρακτικές που θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους» έκανε λόγο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την ίδια ώρα που συνδιαλέγεται με τον ΣΕΒ για τη σφαγή των εργατών.
  • Αντικομμουνισμός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» και τα άλλα αστικά κόμματα που τη στηρίζουν.
  • Οι βιομήχανοι θέλουν την εργατική τάξη υποταγμένη, να λέει «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω». Γι' αυτό και το τόσο μίσος σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ που την καλούν να ξεσηκωθεί.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης με όπλο την ταξική αλληλεγγύη

ΣΕΛ.  11  -  14

Αντιπαλέψτε το νομοσχέδιο διάδοσης των ναρκωτικών

Παράσιτα

Με το πρώτο κάλεσμα του προέδρου των Βιομηχάνων Δασκαλόπουλου, που ζητούσε να καταδικαστεί το ΠΑΜΕ για την παρεμπόδιση του «κοινωνικού διαλόγου», αμέσως ανταποκρίθηκαν οι ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμμαχία, ΔΑΚΕ. Ολοι μαζί συνασπίστηκαν για να σώσουν την τάξη των καπιταλιστών. Την ίδια ώρα διάφορα αστικά ΜΜΕ, όπως π.χ. ΣΚΑΪ και ΜΕΓΚΑ, λοιδόρησαν την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στον «κοινωνικό διάλογο», αναπαράγοντας αυτούσια την «επιχειρηματολογία» των εργοδοτικών Ενώσεων κάνοντας λόγο για «αντικοινωνική» και «αντιδημοκρατική» συμπεριφορά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Δεν περίμενε κανείς τίποτα διαφορετικό από τους αστούς και τα επιτελεία τους. Οι αστοί είναι παράσιτα που εμποδίζουν την κοινωνική εξέλιξη. Γνωρίζουν καλά πόσο αληθινό είναι το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και πόσο αγγίζει τις καρδιές των εργατών. Και αποκαλύπτουν το φόβο τους. Γι' αυτό και το τόσο μίσος, όταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί, για να αποτρέψει το ξήλωμα των στοιχειωδών κατακτήσεών της, για να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών της, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Η απεργία απομόνωσε τους υπονομευτές

ΣΕΛ.  40
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στοχεύουν στο «σπάσιμο» των κλαδικών συμβάσεων

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠΟΝ. ΒΙΟΤΕΧΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  24
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικίνδυνη πολιτική με τους υδρογονάνθρακες

ΣΕΛ.  26
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Νέος κύκλος αγώνα από 23 Γενάρη

ΣΕΛ.  25
ΜΑΓΝΗΣΙΑ - «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη απεργία

Παρά την τεράστια κινητοποίηση όλου του απεργοσπαστικού μηχανισμού (βουλευτές και πολιτευτές όλων των αστικών κομμάτων, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αστυνομία και διάφοροι άλλοι, με τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» στην πρώτη γραμμή), δεν μπόρεσε να σπάσει την απεργία που άρχισε με επιτυχία από το ξημέρωμα της Τρίτης. Καθήκον πρώτης γραμμής για τους εργάτες το γκρέμισμα των εργοδοτικών συνδικαλιστών.


ΣΕΛ.  10
ΙΤΑΛΙΑ - ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Αυξάνονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι

ΣΕΛ.  28

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ