Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΕΜΑ: «Η ανεργία του 18,2% και οι άνω των 900 χιλιάδων άνεργοι απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής οικονομίας και μόνο. Οχι στον δημόσιο τομέα. Εκεί υπάρχει μείωση εισοδήματος, αλλά δεν υπάρχει ανεργία. Και για κάποιους ισχύει απόλυτα ο χαρακτηρισμός "βολεμένοι" (...) Είναι δύο διαμετρικά αντίθετες καταστάσεις, που η σύγκρισή τους προκαλεί δικαιολογημένα ακόμη και αγανάκτηση. Διότι την ώρα που η ιδιωτική οικονομία μετράει τον τελευταίο χρόνο 600 νέους ανέργους τη μέρα, άλλοι συνεχίζουν απτόητοι την προάσπιση των "κεκτημένων"» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ: «"Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι", δήλωσε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος (...) το κόστος εργασίας σημείωσε σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση και με τη σωρευτική αύξηση των ονομαστικών μισθών στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν μπορούμε να μην εξετάσουμε το ρόλο και τη συμβολή του μισθολογικού κόστους όταν υπάρχουν στρεβλώσεις και είναι εμφανείς» (το θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τους 800.000 οφειλέτες προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Πρόκειται για ρύθμιση χρεών από εισφορές συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ που θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους οφειλέτες (επιχειρήσεις και επαγγελματίες)» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ: «Οσο και αν κάποιοι θέλουν να υποβαθμίσουν τη σημερινή περίοδο διακυβέρνησης, η αλήθεια είναι ότι γίνονται, ψηφίζονται και υλοποιούνται σημαντικά πράγματα. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη κατάργηση του αναχρονιστικού καμποτάζ (...) Ούτε είναι ασήμαντο πως Ν.Δ. και ΛΑΟΣ συμφωνούν στο πολυνομοσχέδιο (...) Επικρατεί επιτέλους ένα κλίμα εθνικής συνεννόησης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ