Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασιστικά για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να απομακρύνει από το Δημόσιο 150.000 υπαλλήλους μέχρι το 2015 επανέλαβε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική ομάδα για θέματα του υπουργείου του.

Οπως είπε, η διαδικασία των απολύσεων μέσω της «εφεδρείας» έκανε τον κύκλο της (έφυγαν με κάθε μορφή από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα 10.000 υπάλληλοι) και ισχυρίστηκε ότι η «εφεδρεία» δεν έγινε κυρίως για δημοσιονομικούς λόγους αλλά έστειλε «το μήνυμα».

Κατά τον υπουργό, δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης, αφού όπως είπε ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων θα επιτευχθεί με τις συνταξιοδοτήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο. Ωστόσο, είπε, ότι «χρειάζεται ένας εξορθολογισμός στο δημόσιο» και γι' αυτό υπάρχει συνεργασία με τη λεγόμενη ομάδα Task Force της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία παρέχει «τεχνογνωσία ωφέλιμη για τη χώρα».

Ο Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα στη διαδικασία, με την οποία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κατηγόρησε διοικήσεις ΔΕΚΟ ότι δεν έστειλαν στοιχεία για το προσωπικό τους στη διαδικασία της «εφεδρείας».

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός, στο δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετούν 720.000 υπάλληλοι από τους οποίους οι 640.000 είναι μόνιμοι και οι 80.000 έκτακτοι. Στους υπαλλήλους αυτούς πρέπει να προστεθούν και 20.00 - 25.000 που υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία το δημόσιο έχει τουλάχιστον το 51%. Οι εκπαιδευτικοί συνολικά είναι 190.000 και οι ένστολοι (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί) φθάνουν τις 150.000.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ