Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον ξεσηκωμό των εργαζομένων

Μετά τα ΕΚ Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Θριασίου, Σαλαμίνας, απόφαση για παναττική απεργία στις 17 Γενάρη πήρε και το ΕΚ Μεγάρων

Είναι μονόδρομος για τους εργάτες η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)

Eurokinissi

Είναι μονόδρομος για τους εργάτες η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Με πολύμορφες και καθημερινές παρεμβάσεις εντείνονται οι προετοιμασίες για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, αλλά και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα, ώστε να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα που χωρίς σταματημό εμπλουτίζει η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της.

Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Γενάρη πήρε και το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων και καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ. Για τη συμμετοχή των απεργών στη συγκέντρωση, το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων θα ναυλώσει πούλμαν.

Χτες, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΝΟ, παραμένοντας σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των ναυτεργατών, απέρριψε την πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων για απεργία στις 17 Γενάρη.

Από την άλλη μεριά, στα συνδικάτα που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην παναττική 24ωρη απεργία προστέθηκαν τα εξής: Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Γυμναστών Αττικής, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, ΤASTY, Lidl Αττικής, Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων, Οικοδόμων Πειραιά, Μηχανικών Συντηρητών Πειραιά, Εργαζομένων στην Καθαριότητα Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Επίσης, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πήρε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε ΣΕΒΙΣΕ, - «Cafe Plaza» - «Green Farm».

Πολύμορφη δράση

Για την προετοιμασία της απεργίας, γενικές συνελεύσεις οργανώνουν:

  • Σήμερα, Τετάρτη, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).
  • Αύριο Πέμπτη, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», στις 8.30 π.μ., στο δώμα.

Χτες, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών οργάνωσαν σύσκεψη όπου αποφασίστηκε κλιμάκια με μέλη των σωματείων να σταλούν από σήμερα σε όλα τα λιμάνια της Αττικής, για να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την προετοιμασία της απεργίας. Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία για την περιφρούρηση της απεργίας καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και στις 11 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζουν δυναμικά την προετοιμασία της απεργίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, εκπρόσωποι των σωματείων, μαζί με εκπροσώπους των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Ανέργων της περιοχής θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων και αντιδρώντας στα νέα αντεργατικά μέτρα.

Δράση για την απεργία αναλαμβάνουν και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής, καλώντας σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Πρόνοια και για την καλύτερη συμμετοχή του αναπηρικού κινήματος στην παναττική απεργία, την Παρασκευή, 13 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος). Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 8 μ.μ. στον 5ο όροφο (τιμή πρόσκλησης: 5 ευρώ).

Στην υπόλοιπη χώρα

Δράση για την αγωνιστική κλιμάκωση σε όλη τη χώρα αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε μεριά της χώρας. Ετσι, το Εργατικό Κέντρο Σάμου αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Γενάρη.

Στη Λάρισα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, παρουσίασε πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων που ξεκινάει με την Πανεργατική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό παράδειγμα των 400 εργαζόμενων στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου που δείχνουν το δρόμο. Να πολλαπλασιαστούν οι "Χαλυβουργίες". Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Ολοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι να οργανωθούν στα συνδικάτα, σε επιτροπές αγώνα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, να μπουν μαζικά στον αγώνα με το ΠΑΜΕ, τη μόνη ικανή δύναμη που μπορεί να οργανώσει τον ταξικό αγώνα μέχρι το τέλος», τονίστηκε και κλήθηκαν όλα τα ΔΣ των σωματείων να βάλουν πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης. Ακόμα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τα σωματεία να αναπτύξουν πολύμορφη δράση για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων, την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ