Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΟΥΜΙΝΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Σήμερα η πορεία στους δρόμους της πόλης

Δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας
Ενωμένοι γύρω από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας» και με την αλληλεγγύη στον αγώνα τους να δυναμώνει, οι εργαζόμενοι των αλουμινάδικων στο Περιστέρι (ΛΟΥΚΙΣΑΣ, ΡΩΜΑΝΑΣ-ΜΥΛΩΝΑΣ) συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Χτες πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας άμεση τριμερή συνάντηση και την καταβολή έκτακτου επιδόματος, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί βρέθηκαν στις πύλες του εργοστασίου, απαντώντας στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ξεκινήσει την παραγωγή. Σήμερα, Τετάρτη, στις 4 μ.μ., συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Περιστερίου μαζί με τους μαζικούς φορείς και τη Λαϊκή Επιτροπή της πόλης.

Με συνθήματα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», οι εργαζόμενοι των αλουμινάδικων του Περιστερίου βρέθηκαν χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας. «Διεκδικούμε - Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας - Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», έγραφε το πανό του Συνδικάτου. Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε πως θα καλέσει νέα τριμερή εντός των προσεχών ημερών, ενώ όσον αφορά το έκτακτο επίδομα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται για πάνω από ένα μήνα σε επίσχεση εργασίας είπε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Στο αίτημα των εργαζομένων για την επίσπευση της καταβολής του επιδόματος επίσχεσης το υπουργείο συμφώνησε.

Ωστόσο, κι ενώ η κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο βρισκόταν σε εξέλιξη, η εργοδοσία του «Λουκίσα», εκείνη την ώρα, έβγαζε παραγωγή από το εργοστάσιο, αξιοποιώντας σχετική απόφαση ειρηνοδίκη, που πάρθηκε την ίδια μέρα. Να σημειωθεί πως μέχρι χτες, οι εργαζόμενοι είχαν στα χέρια τους απόφαση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που απαγόρευε την έξοδο μηχανημάτων από το εργοστάσιο. Αμεσα οι εργαζόμενοι έσπευσαν στο εργοστάσιο, όπου η εργοδοσία είχε ήδη καλέσει και την αστυνομία. Η εργοδοσία, φαίνεται να μην εγκαταλείπει τα σχέδιά της και εντείνει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα τους καλεί να μπουν για δουλειά πετώντας τους ψίχουλα (σ.σ.: ενώ τους χρωστάει συνολικά περισσότερα από 400.000 ευρώ, τους καλεί να μπουν για δουλειά για 30.000 ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ