Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα εφιαλτικά μέτρα που δρομολογούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζονται ήδη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στόχος ο λαός να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στην πολιτική που τον βυθίζει στην εξαθλίωση.
Ενόψει της νέας άφιξης του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, να διαδηλώσει ότι είναι ανεπιθύμητοι όσοι σπεύδουν στο πλευρό της κυβέρνησης για να επιταχυνθεί και να οξυνθεί η αντιλαϊκή επέλαση.
Ετσι, συλλαλητήρια προγραμματίζονται στις 17 Γενάρη σε Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και Κατερίνη (6 μ.μ., συντριβάνι - πλατάνι), ενώ στις 16 Γενάρη σε Κοζάνη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία) και Πτολεμαΐδα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία).
Με στόχο να στρατευτούν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι με το ΠΑΜΕ, να δυναμώσει η πάλη που προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από την ανέχεια, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της παναττικής απεργίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν τα εξής συνδικάτα:
Στο σχεδιασμό για την επιτυχία της απεργίας, ειδικό βάρος έχει η δράση για την αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που αναλαμβάνουν υπονομευτικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του για την απεργία το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής νομού Αττικής πως, η συνδικαλιστική πλειοψηφία στον ΟΤΕ, που πανηγυρίζει επειδή συμφώνησε μειώσεις 12% με τη σύμβαση που υπέγραψε, «χαρακτηρίζει στημένο αγώνα την απεργία των Χαλυβουργών, που στέκονται 60 και πλέον μέρες στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, μαχόμενοι απέναντι στην εργοδοσία η οποία τους θέτει το δίλημμα ή 180 απολύσεις ή 5ωρο και μείωση 40% στους μισθούς».
Την ανάγκη κι οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύει η παρέμβαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. «Στις 17 Γενάρη απεργούμε σε όλους τους δήμους της Αττικής. Απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση», σημειώνει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αναδεικνύει την ανάγκη και οι άλλοι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν το δρόμο των χαλυβουργών, και καλεί σε αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία και για τη διεκδίκηση αιτημάτων όπως η χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη των παιδιών, των ανέργων, των γερόντων, να πληρωθούν τώρα όλα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (φαινόμενο που τείνει να γίνει καθεστώς).
Τα ζητήματα αυτά απασχόλησαν και την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου όπου επιπλέον της συμμετοχής στην απεργία αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και το Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων. Για την προετοιμασία της απεργίας να γίνει γενική συνέλευση την Τετάρτη 11 Γενάρη.
Στην ίδια κατεύθυνση, τονίστηκε η ανάγκη σε κάθε επιχειρησιακό σωματείο οι ταξικές δυνάμεις να ριχτούν στη μάχη της οργάνωσής της, με επιμονή και σχέδιο, και όπου είναι πλειοψηφία και όπου είναι μειοψηφία. Να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες για την ενημέρωση των εργαζομένων.