Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΝΟ» ΑΘΗΝΑΣ
Πέτυχαν επαναπρόσληψη του απολυμένου

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΣΕΒΙΣΕ

Συντριπτική απάντηση στην εργοδοσία έδωσαν οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» στην Αθήνα (Κορωπί), με τη μαζική τους συμμετοχή στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση. Η εργοδοσία κάτω απ' την πίεση των εργαζομένων, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόλυση, στην οποία είχε προχωρήσει προχτές το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται πως η εργοδοσία απέλυσε πρωτοπόρο εργαζόμενο, οδηγό της εταιρείας, με την αιτιολογία ότι καταργείται το δρομολόγιό του.

Απ' τις 11 το βράδυ, σύσσωμοι οι εργάτες της εταιρείας, μαζί με το κλαδικό τους Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, την Ομοσπονδία τους, αλλά και τη συμπαράσταση εργαζομένων της περιοχής και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, βρέθηκαν στις πύλες του εργοστασίου. Λίγες ώρες μετά, η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους σε συνάντηση και πήρε πίσω την απόλυση. Να σημειωθεί πως η εργοδοσία της «ΑΓΝΟ» στο ίδιο εργοστάσιο, είχε προχωρήσει πριν από περίπου ένα μήνα σε απόλυση πέντε μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής, ωστόσο, και τότε αναγκάστηκε να τις πάρει πίσω.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΙΣΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, μαζί με τους συναδέλφους τους των εταιρειών «Green Farm» και «Cafe Plaza», που ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, ενώ βρίσκονται και σε επίσχεση εδώ και 25 μέρες. Αμέσως μετά την κινητοποίηση αντιπροσωπεία των εργαζομένων παραβρέθηκε στο ALTER, όπου και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους απλήρωτους εργαζόμενους του καναλιού.

Στο μεταξύ και προκειμένου να οργανωθεί η αντίσταση του κλάδου στην εντεινόμενη εργοδοτική επίθεση, αλλά και για την οργάνωση της απεργίας στις 17 Γενάρη, το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής πραγματοποιεί συνέλευση Επιτροπών Αγώνα και πρωτοπόρων εργατών του κλάδου την Κυριακή 8 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, στο 2ο όροφο).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ