Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά και οι νέοι γονείς

Αύριο η γιορτή στη Θεσσαλονίκη

Από την περσινή γιορτή για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την περσινή γιορτή για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Πέμπτη 22 Δεκέμβρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

Οι μικροί πρωταγωνιστές της γιορτής θα μπορούν να απασχοληθούν σε εργαστήρια πηλού και κατασκευών, να μάθουν τις νότες από τη «μελωδία της ευτυχίας», να ζωγραφίσουν το «πώς θέλουν να είναι ο κόσμος μας» με δάσκαλο ζωγραφικής έναν ...καλικάντζαρο. Επίσης θα παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση με παιδιά 3-10 χρόνων με τίτλο «Πρωτοχρονιά με την κ. Κρίση», θα απολαύσουν την παρουσίαση του παραμυθιού «ο Τριμάτης» του Γιώργου Μαρίνου από τον ηθοποιό Ν. Ζώκα και θα συμμετέχουν στο μουσικοκινητικό παιχνίδι με τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Ολα αυτά υπό τους ήχους παιδικών τραγουδιών. Στο τέλος της γιορτής ο Αγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Οι ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών θα παραδοθούν, σε ένδειξη αλληλεγγύης, στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Κ. Μπαλλής» στο πλαίσιο της χριστουγενιάτικης γιορτής που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

«Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για να έρθει σε επαφή και να συζητήσει με τους νέους γονείς, τα νέα ζευγάρια, της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν ιδιαίτερα οξυμένα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής», λέει για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή η Τατιάνα Μάντζιου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και προσθέτει: «Θέλουμε να συζητήσουμε και να τους ενημερώσουμε για προτάσεις - στόχους πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ για την ανακούφισή τους, αλλά και την πρόταση της οριστικής διεξόδου. Ταυτόχρονα, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με πολύτιμες αξίες και ιδανικά που σπρώχνονται στο περιθώριο. Να προβάλλουμε τη δημιουργική συμμετοχή, τη συλλογικότητα, τη διεκδίκηση και τον αγώνα, την αλληλεγγύη για το λαό μας που δοκιμάζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, αλλά και όλους τους λαούς».


Για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης γίνονται εξορμήσεις σε εργοστάσια, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, στις γειτονιές, στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης. Η απήχηση που βρίσκει η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αναμένεται ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί και μέσα από μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση.

  • Επίσης αύριο, χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και μεγάλους, διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Ζάκυνθο, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (πλατεία Σολωμού).
  • Στην Αθήνα, η αντίστοιχη γιορτή θα γίνει στις 3 και 4 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα που θα κορυφωθεί με μία μεγάλη συναυλία με το μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό Αστρο».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά στη Θεσσαλονίκη(2017-12-21 00:00:00.0)
Την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη(2016-12-28 00:00:00.0)
Τα παιδιά στο επίκεντρο της ταξικής αλληλεγγύης(2013-12-21 00:00:00.0)
Τα πιτσιρίκια το γλέντησαν με την ψυχή τους!(2013-01-01 00:00:00.0)
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ΚΚΕ(2011-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ