Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΚΑΜΙΝΗ
Σε πρώτο πλάνο η απαγόρευση διαδηλώσεων

Τα «προβλήματα» της Αθήνας - όπως οι ίδιοι τα εννοούν - συζήτησαν ο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης Λ. Παπαδήμος και ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης σε συνάντησή τους χτες. Κατά πληροφορίες, αναφέρθηκαν και στο έτοιμο, καταρτισμένο από τη δημοτική αρχή σχέδιο νόμου για τον περιορισμό έως και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με προσχήματα όπως το «μικρό αριθμό συμμετεχόντων». Εγνοια τους η αδιάκοπη λειτουργία των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοξενοδόχων που έχουν καταλάβει την περιοχή, με ταυτόχρονη καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το σχέδιο θα δοθεί προς περαιτέρω επεξεργασία στα πολιτικά κόμματα. Η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι με τις συνεχείς πορείες και τα επεισόδια που στήνουν συγκεκριμένες ομάδες μαζί με τις δυνάμεις καταστολής στο κέντρο, «η περιοχή ερημώνεται». Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο (το είχε παρουσιάσει από παλαιότερα ως πρωτοβουλία του, συμφώνησε περιχαρής σ' αυτό ο πρ. πρωθυπουργός Παπανδρέου), κίνηση που και η αξιωματική αντιπολίτευση στο ΔΣ κρίνει «κατ' αρχήν θετική».

Ακόμα ο Γ. Καμίνης είπε χτες ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει γενικά τα προβλήματα της Αθήνας και για το οποίο θα υιοθετηθούν ταχύρρυθμες διαδικασίες. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου. Αποροι και άστεγοι αυξάνονται καθημερινά, ενώ οι εφαρμοστές της πιο αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής ψάχνουν «ασπιρίνες» να αμβλύνουν το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org