Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να πάρουν τα πόδια μας φωτιά!

Μετά το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, πρώτη Κομματική Οργάνωση αναδείχτηκε η ΚΟ Εξωτερικού

Αποφασιστικό βήμα για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια ήταν το κλείσιμο της πρώτης εβδομάδας της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Δεκέμβρη 2011 - Γενάρη 2012. Παρά τις δοσμένες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ο στόχος για κάλυψη του 20% του πανελλαδικού πλάνου πιάστηκε, καθώς το ποσοστό της πρώτης μέρας έφτασε στο 21,88%. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, τα πόδια των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρέπει να πάρουν κυριολεκτικά φωτιά.

Η περίοδος των γιορτών προσφέρεται για πλατιά οικονομική δουλειά, για επαφή με φίλους και συγγενείς, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους στο ΚΚΕ, ακουμπούν στο Κόμμα και κατανοούν την ανάγκη να θωρακιστεί οικονομικά, να ισχυροποιηθεί και θα θωρακιστεί πολιτικά. Το κουπόνι πρέπει μόνιμα να βρίσκεται στην τσέπη, σε κάθε εξόρμηση για τις εργατικές λαϊκές μάχες του επόμενου διαστήματος. Να προτείνουμε θαρρετά σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο να δώσει έστω και ένα ευρώ για το Κόμμα, ακόμα και αν δε συμφωνεί πολιτικά σε όλα με το ΚΚΕ. Το αυξημένο κύρος του Κόμματος στο λαό είναι εχέγγυο για την ενίσχυσή του, και αυτό δείχνει η έως τώρα εμπειρία από το άνοιγμα των Οργανώσεων στο χώρο τους.


Μέχρι στιγμής, πρώτη Κομματική Οργάνωση στην κάλυψη του πλάνου είναι η ΚΟ Εξωτερικού, που έχει καλύψει το 41,80%. Ακολουθεί η ΚΟ Αιγαίου που έχει καλύψει το 37,37%. Η κάλυψη των πλάνων των υπόλοιπων Κομματικών Οργανώσεων έχει ως εξής: ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας 24,10%, ΚΟ Πελοποννήσου 23,80%, ΚΟ Κρήτης 23,25%, ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 21,90%, ΚΟ Αττικής 21,02%, ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας 18,81%, ΚΟ Θεσσαλίας 17,83%, ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας 15,50% και ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας 15,18%. Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 25,01% του πλάνου της, ενώ η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» το 20,52% και η ΚΟΒ «902» το 10%.

Εκτιμώντας τη θετική πείρα των Κομματικών Οργανώσεων και τη συμβολή της άμιλλας στην υπερκάλυψη των πλάνων στις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, η Γραμματεία της ΚΕ αποφάσισε και φέτος να υπάρχει άμιλλα και να απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

  • Στην 1η Κομματική Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και πίνακας ζωγραφικής από το αρχείο του Κόμματος.
  • Στην 2η Κομματική Οργάνωση: Πλακέτα της ΚΕ και πίνακας ζωγραφικής από το αρχείο του Κόμματος.
  • Στην 3η Κομματική Οργάνωση: Πλακέτα του ΚΚΕ.

Επίσης, οι τρεις πρώτες ΚΟ θα συγκροτήσουν αντιπροσωπεία 50 πρωτοπόρων συντρόφων στην Οικονομική Εξόρμηση που θα επισκεφθούν με ευθύνη της ΚΕ την περιοχή των Πρεσπών, το Νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Βροντερό και τη σπηλιά του Νίκου Ζαχαριάδη στην Πύλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ