Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ολα στις επιχειρήσεις στο όνομα της «ανάκαμψης»

Πλήρης συμφωνία με τα σχέδια για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ

Πρόσθετα μέτρα που ενισχύουν τη ρευστότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων πρότεινε για ακόμα μια φορά ως «διέξοδο» από την ύφεση ο Α. Σαμαράς, θεωρώντας δεδομένα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Από τη Μασσαλία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι συμφωνεί πλήρως με τις προτάσεις Γαλλίας - Γερμανίας για ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά ζήτησε συμπληρωματικά μέτρα κατ' εξοχήν φιλομονοπωλιακού χαρακτήρα προκειμένου να οδηγηθεί η οικονομία σε ανάκαμψη.

«Η σταθερότητα του ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών - μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε μετά το πέρας της συνόδου, συμπληρώνοντας ότι «ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα». Ο ίδιος ανέφερε ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ επέμενε «στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, δηλαδή της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ».

Στο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, οι ηγέτες του ΕΛΚ συνεχάρησαν τον Α. Σαμαρά διά στόματος του προέδρου Μαρτένς για την «ηγετική του κίνηση να πρωτοστατήσει στη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης». Ο ίδιος, στο όνομα της ανάκαμψης από την κρίση, ζήτησε να γίνουν «οι απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος» (σ.σ. μεσοπρόθεσμου), τις οποίες δεν κατονόμασε, αλλά πρόκειται για τη γνωστή δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ