Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1
Γλυκόπικρη γεύση...

Η σπουδαία χτεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχθηκε ικανή στο να δώσει το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ και όχι στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Και αυτό γιατί την ώρα που η ομάδα του Βαλβέρδε εδραίωνε την επικράτησή της στον αγώνα, η Μαρσέιγ στη Γερμανία κόντρα στη Ντόρτμουντ ολοκλήρωνε τη μεγάλη ανατροπή μετατρέποντας το 2-0 που βρέθηκε να χάνει σε 2-3 (με τα δυο γκολ να μπαίνουν στο τελευταίο πεντάλεπτο) κλέβοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση από την ελληνική ομάδα η οποία έμεινε τρίτη.

Πάντως, παρά το τι έγινε χτες στον Ολυμπιακό, μένει η σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην αγγλική ομάδα (που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές βασικών παικτών) αφού οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους και κυριάρχησαν στο παιχνίδι (στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης) για 70'-75' αφού εκτός των τριών γκολ που πέτυχε (16' Τζιμπούρ, 36' Φουστέρ, 89' Μοντέστο - 57' Μπεναγιούν) έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες (Μιραλάς, Τζεμπούρ, Αμπντούν) ενώ είχε και δοκάρι με τον Μέλμπεργκ (57'). Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν (κυρίως και από την έλλειψη δυνάμεων) δίνοντας αρκετό χώρο στους φιλοξενούμενους που φάνηκαν απειλητικοί (και ενώ σκορ ήταν το ρευστό 2-1) ωστόσο στην κυριότερη φάση για αυτούς στο 75' (κοντινό πλασέ του Ροζίνσκι) ο Μέγερι ήταν σε ετοιμότητα (όπως είχε κάνει και στο πρώτο μέρος σε ευκαιρια του Αρσάβιν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φουστέρ (66' Αμπντούν), Μοντέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας (38' Ορμπάιθ), Τζιμπούρ (90+' Παπάζογλου).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι (24' Μανόνε), Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος (51' Μιγκέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν (67' Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ: Αρσεναλ 11, Μαρσέιγ 10, Ολυμπιακός 9, Ντόρτμουντ 4.
  • Ως πρώτος του ομίλου του προκρίθηκε στους 16 του θεσμού ο ΑΠΟΕΛ παρά την εντός έδρας ήττα απο την Σαχτάρ με 2-0 αφού Ζενίτ και Πόρτο αναδείχθηκαν 0-0. Αλλα χτεσινά αποτελέσματα: Τσέλσι-Βαλένθια 3-0, Λεβερκούζεν-Γκενκ 1-1, Μπαρτσελονα-ΜΠΑΤΕ 4-0, Βιτόρια Πλέζεν-Μίλαν 2-2.
  • Στους 16 του Τσαμπιονς Λιγκ έχουν ήδη προκριθεί: Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Τσέλσι, Λεβερκούζεν, Μπαρτσελόνα. Μίλαν, ΑΠΟΕΛ, Ζενίτ. Στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσουν οι: Ολυμπιακός, Βαλένθια, Πόρτο, Βιτόρια, Πλέζεν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ