Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ
Εν αναμονή του αποτελέσματος

ΚΙΝΣΑΣΑ.--

Με καταμετρημένα τα δύο τρίτα των ψήφων, νικητής των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 28ης Νοέμβρη στη ΛΔ Κονγκό αναδεικνύεται ο Τζόζεφ Καμπίλα με το 46,4%, ενώ ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος πρόεδρος (πρώην δεξί χέρι του δικτάτορα Μουμπούτου Σέσε Σέκο) Ετιέν Τσισεκέντι συγκεντρώνει το 36,2%, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής. Ο τελευταίος ωστόσο, καθώς και άλλοι αντιπολιτευόμενοι υποψήφιοι έχουν απορρίψει το αποτέλεσμα των εκλογών, υποστηρίζοντας πως η εκλογική διαδικασία αποτέλεσε μια «απάτη» και ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να απορρίψουν το αποτέλεσμα.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αναμενόταν να ανακοινωθούν έως αργά χτες το βράδυ, ωστόσο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής δήλωσε πως πιθανά να υπάρξει μια καθυστέρηση.

Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα Κινσάσα με τανκς, στρατιώτες και αστυνομικούς καθώς υπήρχαν φόβοι για ενδεχόμενες βίαιες καταστάσεις σε περίπτωση επανεκλογής του Καμπίλα. Τουλάχιστον 18 άτομα έχουν ήδη σκοτωθεί και 100 τραυματιστεί σοβαρά σε επεισόδια εκλογικής και μετεκλογικής βίας στη ΛΔ Κονγκό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ