Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Καρφώνουμε ενάντια στα μέτρα τους»

Πραγματοποιήθηκε το τουρνουά μπάσκετ για μαθητές στην Πάτρα. Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου

Σε κατά τόπους κινητοποιήσεις σε γειτονιές της Πάτρας προχωρούν την Παρασκευή 25 Νοέμβρη οι μαθητές, στο πλαίσιο του καλέσματος του Συντονιστικού τους για κλιμάκωση του αγώνα τους. Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για μαθητές, με κεντρικό σύνθημα «Καρφώνουμε ενάντια στα μέτρα τους, δεν πληρώνουμε εμείς την κρίση τους». Την ευθύνη για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης είχε ο πυρήνας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας στο 3ο Λύκειο. Πρόκειται για τον έναν από τους μαθητικούς πυρήνες που έχουν συγκροτηθεί σε σχολεία της Πάτρας, με τη συμμετοχή μαθητών που στηρίζουν τη δράση του Συντονιστικού, έχουν άμεση επαφή με τους συμμαθητές τους, οργανώνουν τη δράση τους κινητοποιώντας και τα μαθητικά συμβούλια στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας, τις οποίες συνδιαμορφώνουν.

Μαθητές από δέκα Λύκεια της πόλης πήραν μέρος στο τουρνουά, όπου άνοιξε πλατιά συζήτηση για τα ζητήματα που τους απασχολούν, όχι μόνο μεταξύ των παικτών των ομάδων αλλά και με πολλούς μαθητές της πόλης που στήριξαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Τα προβλήματα στα σχολεία, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και εστιών δωρεάν άθλησης στην Πάτρα, το ζήτημα των ναρκωτικών, η αγωνιστική διέξοδος, ο αγώνας των εργατών της «Χαλυβουργίας» που αγγίζει και εμπνέει τους νέους, είναι μερικά από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Μάλιστα, στο πλαίσιο του τουρνουά οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα των απεργών της «Χαλυβουργίας».

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοέμβρη συνεχίζεται και το πρώτο παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές, που συνδιοργανώνουν σε διάφορες γειτονιές της Αττικής τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά με σύνθημα «Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αγωνίζονται σε 36 ομίλους, ανάλογα με την περιοχή τους και από τους αγώνες θα αναδειχθούν 16 νικητές και 1 πρωταθλητής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ήδη στο κάλεσμα των Συντονιστικών έχουν ανταποκριθεί δεκάδες σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ