Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Να απαντήσει με πόλεμο ο λαός στον πόλεμο που του κάνουν

Από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής

Διέξοδος υπάρχει: Με οργανωμένο το λαό και ισχυρό ΚΚΕ, για το εμπόδισμα και την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου
Διέξοδος υπάρχει: Με οργανωμένο το λαό και ισχυρό ΚΚΕ, για το εμπόδισμα και την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου
Στα πραγματικά συμφέροντα που υπηρετεί η τρικομματική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Νίκος Μωραΐτης. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «πανηγυρίζουν, χοροπηδάνε στην κυριολεξία, σήμερα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, οι τραπεζίτες, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Αμερικάνοι, οι μεγαλοκαναλάρχες. Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. Ολο και μεγαλύτερα τμήματα του λαϊκού κόσμου που στήριζαν μέχρι χτες το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, το ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα δεν έχουν την παραμικρή αυταπάτη ότι αυτά τα κόμματα υπηρετούν το κεφάλαιο. Είναι συνένοχα για τα σημερινά δεινά που βιώνουν οι εργατικές, οι λαϊκές οικογένειες».

Αναφερόμενος ειδικά στους αγρότες, ο Ν. Μωραΐτης αναρωτήθηκε ρητορικά: «Τι έχουν να χάσουν οι φτωχοί αγρότες από την έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Τι κέρδισαν τριάντα χρόνια τώρα; Εξαθλίωση, φτώχεια. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, αναδείχθηκε καταστροφέας των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν βίαια. Χιλιάδες τόνοι αγροτικών προϊόντων θάφτηκαν».

Στους κυβερνητικούς εκβιασμούς αναφέρθηκε ο Χ. Χαραλάμπους. Οπως τόνισε, «ο πρωθυπουργός ουσιαστικά απήγγειλε ξανά όσα εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου. Εκβίασε τον ελληνικό λαό για μέσα ή έξω από το ευρώ, για την Ευρωζώνη ή έξω από την Ευρωζώνη, είπε ψέματα, γιατί σαν οικονομολόγος δεν μπορεί παρά να ξέρει ότι και αν πάρουμε την έκτη δόση, τα 8 δισεκατομμύρια, θα έχουμε πάλι στάση πληρωμών και δε θα πληρωθούν οι μισθοί ή οι συντάξεις. Διότι ξέρουν ότι στο τρίμηνο που εμείς θα πάρουμε την έκτη δόση, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους τοκογλύφους, στους δανειστές μας, αυτούς που εσείς αποκαλείτε Ευρωπαίους εταίρους μας και μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Τα 8 δισ. θα πάνε στους τόκους και θα πάρουν και άλλα 7,5 δισ. από τον ελληνικό λαό. Και το κρύβουν αυτό».

Τα λεφτά πάνε στο κεφάλαιο

Για τα προαποφασισμένα μέτρα της κυβέρνησης ο Νίκος Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «είναι αναγκαστικά για να διασωθούν οι βαθύπλουτοι, οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων, οι μεγιστάνες του κεφαλαίου, όλη αυτή η κοινωνική τάξη που την περίοδο 1996 - 2009 συγκέντρωσε απίστευτα κεφάλαια που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα είχε φανταστεί, μέσα, βεβαίως, από ένα κρατικό νομοθετημένο πλέγμα επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων, φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων, εγγυοδοσίας δανείων, παραχωρήσεων δημόσιου κοινωνικού πλούτου».

Το ΚΚΕ ζητά την αποτυχία και την πτώση της κυβέρνησης, είπε η Σοφία Καλαντίδου και τόνισε ότι η θέση αυτή πρέπει να γίνει θέση των εργαζομένων «γιατί δυστυχώς τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά της ανεργίας για τις λαϊκές οικογένειες έχουν το ονοματεπώνυμο των δικών τους ανθρώπων. Γιατί ο μισθός που παίρνουν οι εργαζόμενοι - και στον ιδιωτικό τομέα όταν παίρνουν αυτόν τον μισθό - είναι κάθε φορά και μικρότερος. Γιατί τα χαράτσια με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που χτύπησαν τις πόρτες των λαϊκών σπιτιών έχουν την υπογραφή της δικής σας πολιτικής».

«Αυτή η κυβέρνηση έγινε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου», τόνισε στην παρέμβασή του ο Απόστολος Νάνος, προσθέτοντας πως αν και «φαινομενικά φαίνεται να ασκείται πίεση από την ΕΕ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα η πίεση αυτή στρέφεται προς το λαό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των χρημάτων που θα δανειστεί η χώρα με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, λέγοντας ότι «τα δάνεια δεν πάνε - ούτε ένα ευρώ - σε μισθούς, συντάξεις, στα Ταμεία ή σε κάποιον φορέα που να σχετίζεται με την οικονομική ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων». Αντίθετα, δήλωσε, «είναι δάνεια για να στηριχθούν οι τράπεζες, να εξυπηρετηθούν δηλαδή δάνεια προηγούμενων χρόνων και μάλιστα με επαχθείς όρους καθώς και άλλες δεσμεύσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο λαϊκός πατριωτισμός

Στο θέμα της άμεσης ανάγκης προκήρυξης εκλογών αναφέρθηκε η Βέρα Νικολαΐδου, σημειώνοντας ότι «τις εκλογές θα τις επιβάλει ο ίδιος ο λαός με την πάλη του γιατί δε θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, που η συγκρότησή της έγινε με παζάρια και ανταγωνισμούς μεταξύ κομμάτων της ντόπιας πλουτοκρατίας και γρήγορα αποκάλυψε τον επικίνδυνο χαρακτήρα της».

Πρόσθεσε ακόμη: «Παρά την προσπάθειά σας με τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να ρίξετε στάχτη ότι η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας προς όφελος του λαού, όσο περνούν οι μέρες και μετά τις τοποθετήσεις στο Κοινοβούλιο ο λαός συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό».

Στην προσπάθεια να ενδυθεί με το μανδύα του πατριωτισμού η αντιλαϊκή πολιτική, που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Κώστας Καζάκος. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «ποιες είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού; Είναι άλλη η έννοια της θυσίας. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει στην ιστορία του πότε θυσιάζει, πότε χαρίζει και τη ζωή του ακόμη χάριν ενός σκοπού που τον υπερβαίνει όπως είναι η πατρίδα». Συνέχισε λέγοντας: «Εσείς μιλάτε για άλλη θυσία, η οποία προϋποθέτει θύτη, θύμα και ένα βωμό στον οποίο σύρεται το θύμα με το μαχαίρι στο λαιμό χάριν ενός θεού ή μιας ιδέας ή ό,τι άλλο εφευρίσκουμε κατά καιρούς. Αυτή τη θυσία εννοείτε εσείς, αλλά θέλετε να την παρουσιάσετε σαν θυσία του ελληνικού λαού...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη «τομή» η καθιέρωση της πτώχευσης φυσικού προσώπου(2020-10-23 00:00:00.0)
Χαράζοντας τη δική του ρότα, ο λαός μπορεί να νικήσει(2013-08-04 00:00:00.0)
`Η με τα μονοπώλια ή με το λαό(2008-12-28 00:00:00.0)
Για την ακρίβεια(2008-06-05 00:00:00.0)
1928: Οι Αμερικανοί επιβάλλουν ληστρική για την Ελλάδα συμφωνία(2002-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ