Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΣΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Χωρίς επίδομα, καθηγητές και αίθουσες

Επί ποδός βρίσκονται οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), οι οποίοι προετοιμάζουν την αγωνιστική τους δράση για να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, που έχει φτάσει στο σημείο, όπως καταγγέλλει με χτεσινό δελτίο Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή τους, να καταγράφονται τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ενώ από την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή το Σεπτέμβρη, δεν έχει καταβληθεί στους μετεκπαιδευόμενους ούτε το επίδομα.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, στις 8 Νοέμβρη έγινε Γενική Συνέλευση των μηχανικών του ΚΕΣΕΝ, στην οποία εκτιμήθηκε ότι η άθλια εικόνα που εμφανίζει το ΚΕΣΕΝ είναι μέρος της επίθεσης που βιώνουν οι ναυτεργάτες από την αντιλαϊκή πολιτική για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Στα 8 τμήματα, τονίζεται, συσσωρεύονται 40 - 45 μηχανικοί λόγω των ελλείψεων σε καθηγητές και αίθουσες, ενώ τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται για θεωρητική διδασκαλία. «Σε αυτά τα προβλήματα, σημειώνεται, προστέθηκε και η μη καταβολή του κουτσουρεμένου επιδόματος», για το οποίο απαιτούν την άμεση καταβολή.

«Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα χαράτσια - αναφέρεται από τη Συντονιστική Επιτροπή - που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, οργανώνουμε - συσπειρώνουμε δυνάμεις για να απαντήσουμε για το σύνολο των προβλημάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, μέσα από πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ