Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκδήλωση για τον παιδαγωγό Μιχάλη Παπαμαύρο

Ο Μ. Παπαμαύρος
Ο Μ. Παπαμαύρος
Εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Χιώτη παιδαγωγό, συγγραφέα, δάσκαλο και αγωνιστή της Αντίστασης Μιχάλη Παπαμαύρο διοργανώνει στη Χίο το Γυμνάσιο Βολισσού με Λυκειακές τάξεις «Μιχ. Παπαμαύρος» την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ο Μιχ. Παπαμαύρος ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του δημοτικισμού και μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Επανειλημμένα διώχτηκε, απολύθηκε, φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε για τις ιδέες του. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Στο Εθνικό Συμβούλιο των Κορυσχάδων εκλέχτηκε εθνοσύμβουλος Χίου. Παράλληλα, μαζί με τον Κ. Δ. Σωτηρίου ανέλαβε τη διεύθυνση του «Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου της Ελεύθερης Ελλάδας».

Αφησε πίσω του ένα αξιόλογο επιστημονικό και συγγραφικό έργο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ