Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματά τους

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Λέσβου έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Στ. Σκοπελίτης, Γ. Μωραΐτης και Β. Νικολαΐδου. Στην Ερώτηση τονίζεται:

«Η κτηνοτροφία του νησιού της Λέσβου, όπως και ολόκληρης της χώρας, δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια, αν και η χώρα μας είναι ελλειμματική σε ζωοκομικά προϊόντα. Οι χαμηλές τιμές που δίνουν οι εμποροβιομήχανοι στο γάλα και το κρέας και η ακρίβεια στις ζωοτροφές, στα φάρμακα κ.λπ. αποτελούν την κύρια αιτία. Πλουτίζουν τα καρτέλ, φτωχαίνουν κτηνοτρόφοι και καταναλωτές.

Η αιγοπροβατοτροφία, που αποτελεί και τον κύριο όγκο της κτηνοτροφίας του νησιού, ασκείται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και ασχολούνται κατά βάση μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση από την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν.

Φέτος, η κατάσταση γι' αυτούς γίνεται ακόμα πιο σκληρή, αφού θα πληρώσουν και πληρώνουν βέβαια, τις συνέπειες της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές και θα οδηγήσει σε παραπέρα καταστροφή και συρρίκνωση της κτηνοτροφίας που για πολλά, πάρα πολλά χρόνια μαζί με την ελαιοκαλλιέργεια στηρίζουν την οικονομία του νησιού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των κτηνοτρόφων από τα καρτέλ και τους μεγαλεμπόρους, ώστε οι τιμές παραγωγού στο γάλα και το κρέας να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τον κτηνοτρόφο για να μείνει στον τόπο του και να συνεχίσει την παραγωγή δραστηριότητα σε αυτόν τον ελλειμματικό κλάδο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ