Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΚΥΡΟΣ
ΟΧΙ στην οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε χτες στη Σκύρο συγκέντρωση των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικού Πάρκου 111 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στο νησί. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Σκύρου και όλοι οι μαζικοί φορείς του νησιού. Ο λαός της Σκύρου τα τελευταία 6 χρόνια δίνει ένα σημαντικό και δύσκολο αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των 111 ανεμογεννητριών που θα καλύψουν το 18% της συνολικής έκτασης του νησιού, θα καταστρέψουν την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και θα αλλοιώσουν για πάντα το φυσικό τοπίο και τη φυσιογνωμία του νησιού.

Το έργο της εγκατάστασης του βιομηχανικού αυτού πάρκου προωθεί η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Ορους μαζί με καπιταλιστές και για το σκοπό αυτό έχουν ιδρύσει κοινοπραξία. Η μονή Μεγίστης Λαύρας ισχυρίζεται ότι με «χρυσόβουλα» είναι ιδιοκτήτης της περιοχής που καλύπτει το μισό νησί. Τα κέρδη για τους καλόγερους και τους καπιταλιστές θα είναι μυθώδη, αφού το βιομηχανικό αυτό πάρκο θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων συνολικής ισχύος 333 MW, το παραγόμενο ρεύμα θα μεταφέρεται σε υποσταθμό στη Λάρυμνα και από κει θα πουλιέται στη ΔΕΗ σε τιμή τρεις φορές περισσότερο από αυτό των θερμοηλεκτρικών σταθμών.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων του νησιού, έχει καταθέσει Ερωτήσεις στη Βουλή, έχει οργανώσει αποστολή διαμαρτυρίας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος συμμετέχουν δραστήρια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στη χτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων, το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, που, στην ομιλία του, κάλεσε τους κατοίκους να αγωνιστούν και να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης, της Μεγίστης Λαύρας και των καπιταλιστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ