Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης από κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα

Πολλά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης που έχουν φτάσει ως τώρα, από κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρωτοπόρα δράση του κόμματος μέσα στο ταξικό κίνημα και τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, αφού εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, σημειώνει:

«Ο Δ. Κοτζαρίδης είναι το θύμα της επίθεσης κουκουλοφόρων στοιχείων που επιχείρησαν να πνίξουν τη λαϊκή κινητοποίηση με διάφορα μέσα. Είναι το θύμα όσων θέλησαν να καταπνίξουν τη λαϊκή αντίδραση έναντι των σκληρών μέτρων λιτότητας που απειλούν δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αίμα». Και τονίζει: «Ως ΑΚΕΛ είμαστε βέβαιοι ότι καμία επίθεση και καμία αντίδραση δεν μπορεί να κάμψει την αποφασιστικότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγώνες που διεξάγουν».

Σε μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας χαιρετίζει τη μεγάλη επιτυχία της 48ωρης απεργίας και σημειώνει: «Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τα ταξικά συνδικάτα και την εργατική τάξη». Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση τονίζει: «Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια των καπιταλιστών να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των Ελλήνων εργατών. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποτύχουν μπροστά στην αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης και των οργανωμένων και ταξικά προσανατολισμένων δυνάμεων». Επίσης, εκφράζουν τα συλλυπητήρια για το θάνατο του αγωνιστή του ταξικού κινήματος».

Το Πορτογάλικο ΚΚ στέλνει «μήνυμα αδελφικής αλληλεγγύης για τον περήφανο αγώνα της εργατικής τάξης στον οποίο συμβάλλει αποφασιστικά το ΚΚΕ, ενάντια στα συνεχόμενα μέτρα λιτότητας όπως αυτά που εφαρμόζονται και στην Πορτογαλία».

Ανάλογα μηνύματα αλληλεγγύης στέλνουν το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το ΚΚ Μεξικού, το Κόμμα Εργατών Βελγίου, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, το ΚΚ Ιρλανδίας, η Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ