Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο ορίζει την είσπραξη του «φόρου αλληλεγγύης» με παρακράτηση από το μισθό
Τα χαρατσόχαρτα να πάρουν παντού φωτιά! Οργανωμένη άρνηση πληρωμών και γενίκευση της πάλης σε κάθε μέτωπο που τσακίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας |
Πρώτον, τον κεφαλικό φόρο για τα εισοδήματα του 2010 για τον οποίο έχουν ήδη σταλεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα. Δεύτερον, τον κεφαλικό φόρο για τα εισοδήματα του 2011, που θα συνυπολογιστεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης το 2012. Τρίτον, τον ίδιο φόρο για τα εισοδήματα του 2012, ο οποίος θα παρακρατείται από τους μισθούς και τις συντάξεις, επειδή η κυβέρνηση παραδέχεται την αδυναμία της να εισπράξει το συγκεκριμένο χαράτσι από τις εφορίες, εξαιτίας των μαζικών διαστάσεων που έχει πάρει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, από ένα εισόδημα 25.000 ευρώ, με τη συνδυασμένη τριπλή επιβάρυνση, μόνο το 2012 προβλέπεται να υφαρπάξουν περί τα 1.000 ευρώ, τα οποία προστίθενται στις απώλειες που ούτως ή άλλως έχουν υποστεί και θα υποστούν οι μισθωτοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από την ονομαστική μείωση των μισθών, την αύξηση της φορολογίας με κατάργηση του αφορολόγητου και άλλους τρόπους.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χτες:
Με την ίδια τροπολογία καταργείται η διάταξη που ισχύει για τους νέους επαγγελματίες έως 35 ετών, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος κέρδη έως 30.000 ευρώ, τα τρία πρώτα χρόνια έναρξης λειτουργίας της επιχείρησης.