Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Σοβαρά προβλήματα από τα καθηλωμένα πλοία

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με αφορμή τα όσα έγιναν με το Ρωσικό Νηογνώμονα

Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα και στα διαπόντια νησιά - όπως και σε όλη τη χώρα - έχουν δημιουργηθεί αφού εδώ και ένα μήνα τα πλοία καθηλώθηκαν στα λιμάνια μετά την άρση της εξουσιοδότησης από τον Ρωσικό Νηογνώμονα που ελέγχει το αξιόπλοο των καραβιών. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους που ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των νησιών που πρακτικά είναι αποκλεισμένοι.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Α. Μωραΐτης, είπε ότι μόλις προέκυψε το πρόβλημα με την πιστοποίηση των θεμάτων ασφαλείας, η κυβέρνηση έθεσε εκτός λειτουργίας 70 πλοία σε όλη τη χώρα με σκοπό τον έλεγχό τους και αμέσως ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τους οποίους θα εξαρτηθεί εάν θα δραστηριοποιηθούν και πάλι τα συγκεκριμένα πλοία. Μέχρι τώρα, είπε, έχουν πιστοποιηθεί και επανήλθαν στην ενεργό δράση έξι πλοία ένα εκ των οποίων εξυπηρετεί το δρομολόγιο Λευκίμμη- Ηγουμενίτσα, είκοσι εφτά θα ενεργοποιηθούν την επόμενη βδομάδα από τα οποία τέσσερα εξυπηρετούν δρομολόγια στο Ιόνιο και στα διαπόντια νησιά.

Στην παρέμβασή του ο Χ. Χαραλάμπους τόνισε ότι ο έλεγχος ασφαλείας των πλοίων δεν πρέπει να γίνεται από ιδιώτες όπως τώρα και υπενθύμισε «τον αλήστου μνήμης Ελληνικό Νηογνώμονα» που έδωσε πιστοποιητικό στο IRON- ANTONIS που μόλις πέρασε το Γιβραλτάρ βυθίστηκε αύτανδρο και στο «Δύστος» που επίσης βυθίστηκε. Ο βουλευτής ζήτησε να ανακοινώσει η κυβέρνηση μια οριστική ημερομηνία που θα λυθεί το πρόβλημα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των ναυτικών στα συγκεκριμένα οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη τέθηκαν σε αναγκαστική άδεια και σιγά- σιγά απολύονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ