Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα

Ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα MENINGITEC έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ερωτήματα του κοινού σχετικά με το εμβόλιο.

Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το εμβόλιο είναι ένα νέο εμβόλιο μηνιγγιτιδόκοκκου ομάδας C. Χορηγείται μόνο ενδομυικά και ενδείκνυται για την ενεργητική ανοσοποίηση παιδιών από την ηλικία των δυο μηνών, εφήβων και ενηλίκων για την πρόληψη της νόσου που προκαλείται μόνο από τη Neisseria meningitidis του ορότυπου Ομάδας C. Δεν προφυλάσσει κατά άλλων ομάδων Neisseria meningitidis ή άλλων παθογόνων αιτιών που προκαλούν μηνιγγίτιδα ή σηψαιμία. Εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία τον Οκτώβρη του 1999 και πρόσφατα σε αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην Ελλάδα εγκρίθηκε το Σεπτέμβρη του 2000.

Η χορήγηση του εμβολίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ, πρέπει να γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ γενικά ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα απαιτεί συνεχή κλινική επαγρύπνηση για την πιθανή εμφάνιση παρεμπιπτούσας μηνιγγίτιδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ