Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΟΚΛΗΣΙΑΣ
Επί χάρτου η αναδάσωση

Την αναδάσωση των 935 συνολικά στρεμμάτων του κτήματος Ομορφοκλησιάς, στο δήμο Γαλατσίου, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ.

Οι βουλευτές, στην Ερώτησή τους, αναφέρονται σε ολόκληρο το ιστορικό, λέγοντας στην αρχή πως σε τμήμα 90 στρεμμάτων της δασικής, αναδασωτέας έκτασης του συγκεκριμένου κτήματος βρίσκεται το ανενεργό λατομείο «Βιαρόπουλου». Υπενθυμίζουν πως ο Οργανισμός Αθήνας με την ψήφιση του Ν. 2742/7-10-99 προγραμμάτισε την αποκατάσταση του ανάγλυφου και εν συνεχεία την αναδάσωση της εν λόγω έκτασης, ενώ σχετική μελέτη έχει εκπονήσει και το ΕΜΠ από το 1995, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Συνεχίζοντας οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν πως ο δήμος Γαλατσίου γνωμοδότησε (απόφαση 338/11-11-99) ότι «πρώτα πρέπει να συνταχθεί και να εγκριθεί πολεοδομική μελέτη για το σύνολο της Λοφοσειράς Τουρκοβουνίων». «Αν και η επανακήρυξη της συνολικής έκτασης ως αναδασωτέας των 935 στρεμμάτων του δασοκτήματος Ομορφοκλησιάς έγινε το 1994, η αναδάσωση βρίσκεται ακόμα επί χάρτου. Κι όλα αυτά όταν οι διεκδικητές της δημόσιας, δασικής αυτής έκτασης, κληρονόμοι Βεΐκου, προσπαθούν με κάθε τρόπο (δικαστικό, διοικητικό κλπ.) να μπλοκάρουν τις ενέργειες της διοίκησης για την αναδάσωση της περιοχής», σημειώνουν στην Ερώτησή τους οι δύο κομμουνιστές βουλευτές.

Τέλος, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς - ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας - εάν «θα προχωρήσει ο οργανισμός Αθήνας στην αποκατάσταση του ανάγλυφου, για να υλοποιηθεί εν συνεχεία η αναδάσωση της εν λόγω έκτασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ