Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Υπεραισιόδοξος ο Ουγιέ

Κατακόρυφα φαίνεται να ανέβηκε η αισιοδοξία του προπονητή της Λίβερπουλ Ζεράρ Ουγιέ όσον αφορά την ομάδα του, αλλά και το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πριν δυο μήνες περίπου και συγκεκριμένα μετά τους αγώνες με τον Ολυμπιακό είχε τονίσει ότι η ομάδα του θέλει πολύ χρόνο να φθάσει στα επίπεδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σήμερα απ' ό,τι φαίνεται έχει αλλάξει γνώμη άρδην. Ο Γάλλος προπονητής τόνισε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρίσκεται στο τέλος της κυριαρχίας της, στην Πρέμιερ Λιγκ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαστε η μοναδική ομάδα στη χώρα που συνεχίζει να έχει στόχους και στις τέσσερις διοργανώσεις(Πρέμιερ Λιγκ, Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ και Κύπελλο Ουέφα). Εχουμε κάνει άλματα προόδου τους τελευταίους 12 μήνες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε φτάσει το επίπεδο της Γιουνάιτεντ, αλλά πλησιάζουμε. Τα θεμέλια έχουν φτιαχτεί και μπορούμε σε λίγο καιρό να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο άλμα».

  • Τελείωσε τη θητεία του στην εθνική Παραγουάης ο γνωστός και από τον πάγκο του Ιωνικού Σέρχι Μαρκαριάν, ο οποίος ήταν έντονα δυσαρεστημένος από την ομοσπονδία της χώρας. Ο Ουρουγουανός, πρώην τεχνικός του Ιωνικού, είχε έντονη κόντρα με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Αντόνιο Κόλμαν Ροντρίγκεζ, ο οποίος υποστήριζε ότι «ο Μαρκαριάν μιλά πολύ. Οταν έχουμε άτυχο αποτέλεσμα ο Μαρκαριάν το αποδίδει στο Θεό και όταν η ομάδα κερδίζει, η επιτυχία οφείλεται σ' αυτόν», ήταν τα λόγια του αγανακτισμένου αντιπροέδρου.
  • Κορυφώνεται η διαφωνία, ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, που έχει προκύψει για το ποια χώρα θα αναγράφεται πρώτη στο λογότυπο του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2002, το οποίο οι δύο χώρες της Ασίας έχουν αναλάβει να συνδιοργανώσουν.

Το 1996 λήφθηκε η απόφαση ότι η επίσημη ονομασία της διοργάνωσης είναι «2002 FIFA World Cup Korea/ Japan», όμως τώρα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας αντιδρά και ζητάει να τοποθετηθεί το δικό της όνομα πρώτο, χωρίς όμως να βρίσκει τη συγκατάβαση της Νότιας Κορέας και της FIFA.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ