Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δημιουργείται τμήμα;

Ανεξάρτητο τμήμα αθλητικής δικαιοσύνης φέρετε αποφασισμένη να θεσπίσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τ' αρμόδια στελέχη της που ασχολούνται με τον καταρτισμό του νομοσχεδίου, προσανατολίζονται (αν δεν έχουν καταλήξει) στη λύση αυτή εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει πολύ στη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Μελετώντας ξένα μοντέλα, αλλά και στοιχεία του παρελθόντος (θετικά και αρνητικά) θεωρούν πως είναι η σωστή και πλέον ολοκληρωμένη απάντηση στις ανάγκες του χώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προϊστάμενος θα 'ναι πρόεδρος Πρωτοδικών και το τμήμα θ' απαρτίζεται από τουλάχιστον τρία μέλη (πρωτοδίκες). Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται στο Πρωτοδικείο και (κατά τους εμπνευστές του) παρέχει αρκετά υπέρ. Π.χ., οι εκπρόσωποι της Θέμιδας θ' ασχολούνται αποκλειστικά με τον αθλητισμό, άρα θα διαθέτουν περισσότερο χρόνο και εξειδίκευση. Επίσης θα 'ναι ανεξάρτητοι αλλά όχι ανεξέλεγκτοι. Σ' αντίθεση με την υφιστάμενη πραγματικότητα, θα υπάρχει εποπτικός έλεγχος (προϊστάμενος). Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ήδη έχει συζητηθεί τ' όνομα του Ερωτόκριτου Ερωτοκρίτου. Ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα αθλητικός δικαστής και το έργο του κρίνεται αρκετά επιτυχημένο.

Επίσης, διερευνάται η θέσπιση αθλητικού Εισαγγελέα, ώστε να γίνει πληρέστερη η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Σύμφωνα με τα παγίως κρατούντα στην τακτική δικαιοσύνη, ο Εισαγγελέας απαγγέλλει τις κατηγορίες και οι δικαστές κρίνουν. Στον αθλητισμό υπάρχει ταύτιση ρόλων και αρμοδιοτήτων, μ' αποτέλεσμα πλειάδα αμφισβητήσεων στις προθέσεις και τις ετυμηγορίες.

  • Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδη, θα 'χει σήμερα το πρωί (10.30) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σ. Κόκαλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ