Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Περαιτέρω κυρώσεις

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Υπέρ της άμεσης επιβολής κυρώσεων στη Συρία τάχθηκε σε ομιλία του στον ΟΗΕ ο Αμερικανός Πρόεδρος ασκώντας, εκ νέου, πιέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ανάλογη στάση τήρησε και ο Γάλλος ομόλογός του, ενώ από τις Βρυξέλλες έγινε γνωστό ότι η ΕΕ εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Δαμασκού, που θα ανακοινώσει επισήμως το Σάββατο. Μεταξύ αυτών, συζητείται και η απαγόρευση τροφοδοσίας με χαρτονομίσματα και κέρματα προς την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας.

Ενώ οι διαγκωνισμοί και οι διαφωνίες εντείνονται στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας, πληθαίνουν οι διαρροές που θέλουν τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος εμφύλιας σύρραξης στη Συρία μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων. Κατά τις ίδιες διαρροές, η προεδρία Ομπάμα ασκεί πιέσεις, διά μέσου Τουρκίας, στη συριακή αντιπολίτευση «να συσταθεί σύντομα σε ένα ενιαίο συμβούλιο» αλλά Λιβύη. Την ίδια ώρα, τα συριακά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από αγνώστους ενόπλους, ενώ οι αντικαθεστωτικοί ισχυρίζονταν ότι σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ