Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Απεργία και πολύμορφες κινητοποιήσεις

Από σήμερα προχωρούν σε 48ωρη απεργία, αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και πορεία στη Βουλή

Από την τελευταία μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων
Από την τελευταία μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους φορείς στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και ψυχικής υγείας (Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ, κ.ά.), απαιτώντας την κατάργηση της υπουργικής απόφασης για 50% περικοπή των προϋπολογισμών τους και την εργασιακή εφεδρεία - προάγγελο της απόλυσης. Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά τόπους στις γειτονιές, όπου δραστηριοποιούνται οι φορείς. Αύριο, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ), ο Νίκος Λάιος δήλωσε στον «Ρ»: «Το τοπίο είναι θολό σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με τα ΚΠ. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν αναφέρονται τα ΚΠ, παρόλο που υπάρχουν άρθρα που αφορούν την πρόληψη. Τα ΚΠ είναι αντιμέτωπα με το λουκέτο. Ολη η δομή του νομοσχεδίου είναι η αποθέωση της εξατομίκευσης! Τα ναρκωτικά από σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα γίνεται ζήτημα "εξατομικευμένης ευθύνης". Καλλιεργεί τη ναρκω-κουλτούρα και διευρύνει το πεδίο της καταστολής σε μια περίοδο κοινωνικών εκρήξεων, μεταφέροντάς το μάλιστα στο ιδιωτικό διαμέρισμα της νεολαίας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των νεόφτωχων. Θα απαντήσουμε στους δρόμους του αγώνα».

Για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μας μίλησε η Εμμυ Κουτσοπούλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ: «Με τη βεβαιότητα της εφεδρείας, και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υπηρεσιών καταρρέουν και οι τελευταίες αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι ρίχνουμε το βάρος στην αλληλεγγύη και το συντονισμό, με στόχο να διευρυνθεί το μέτωπο των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, να μην απολυθεί ούτε ένας άνθρωπος από την ψυχική υγεία, η οποία είναι μια άμυνα του πολιτισμού μας απέναντι στη βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ