Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Πυροτεχνήματα και επικίνδυνες προβλέψεις

Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση στην εκδίκαση υποθέσεων «μείζονος δημοσίου συμφέροντος»

Αλλο ένα νομοσχέδιο, που στόχο έχει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της αυτοκάθαρσης για το αστικό πολιτικό σύστημα, συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την επιτάχυνση δίκης που αφορά εκδίκαση κακουργημάτων, στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι κατά των εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και υποθέσεις «μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκος, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο προπαγανδιστικού χαρακτήρα και γι' αυτό το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών». Συμπλήρωσε ότι υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική εμπειρία στο θέμα της λεγόμενης «διαφάνειας» και έφερε ως παράδειγμα το σκάνδαλο των υποβρυχίων, όπου με σχετικό νόμο υπήρξε συγκάλυψη του σκανδάλου. Ενώ και στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της «ΖΗΜΕΝΣ», πάλι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το σκάνδαλο κουκουλώθηκε. Οσο, είπε, υπάρχει ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου, οι ανώνυμες μετοχές, οι «οφ σόρ» εταιρείες και η μη άρση του απορρήτου στη διακίνηση του χρήματος, δεν πρόκειται να λυθεί καμία υπόθεση πολιτικού σκανδάλου.

Ο Α. Σκυλλάκος προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι με το πρόσχημα των υποθέσεων «μείζονος δημοσίου συμφέροντος», των οποίων η εκδίκαση προβλέπεται να επιταχυνθεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εκδικάζονται και υποθέσεις που ποινικοποιούν λαϊκούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ανάλογα με τις πολιτικές σκοπιμότητες και την ερμηνεία που θα δίνει κάθε φορά η ταξική δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ