Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΩΝΑΣΕΙΟ»
Πιέζει για απελευθέρωση των νοσηλίων

Το έλλειμμά του ανέρχεται σε 2,275 δισ. δραχμές

Με μοχλό πίεσης το έλλειμμά του, το «Ωνάσειο» πιέζει για την απελευθέρωση των νοσηλίων. Το έλλειμμα του «Ωνάσειου» για φέτος είναι 2,275 δισ. δραχμές, ενώ πέρυσι 2,821 δισ. δραχμές. Να σημειωθεί ότι το έλλειμμα αυτό διαμορφώνεται μετά την κρατική επιχορήγηση που για φέτος ανέρχεται σε 2,825 δισ. δραχμές.

Με αφορμή το έλλειμμα αυτό, ο πρόεδρος του ΔΣ του «Ωνασείου» Γεώργιος Χρήστου, επισήμανε προχτές, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας για το νέο χρόνο, ότι «η κατάσταση είναι νοσηρή και χρήζει ριζικής αντιμετώπισης» και ζήτησε την αναπροσαρμογή των νοσηλίων και την πλήρη αναγνώριση τού κόστους από τους ασφαλιστικούς φορείς. «Το Κέντρο από μόνο του δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, αφού δεν έχει άλλους πόρους εκτός των νοσηλίων, τα οποία είναι δεδομένα», είπε ο Γ. Χρήστου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου από νέο, πρόεδρος του οποίου θα είναι ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Στεφανής.

Με αφορμή την κοπή της πίτας για το νέο χρόνο ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο των εργαζομένων του «Ωνασείου», στην οποία υπογραμμίζει ότι το «Ωνάσειο» λειτουργεί ως «γωνιακό "κατάστημα" για λίγους». Οπως επισημαίνεται, χιλιάδες ασθενείς επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία του «Ωνάσειου», αλλά τα εργαστήρια δεν εκτελούν ανάλογες εξετάσεις. Αναφέρεται επίσης ότι άτομα που δεν ανήκουν στο ιατρικό δυναμικό του Κέντρου και αφού έχουν συμπληρώσει το χρόνο άσκησής τους, αντί να αποχωρήσουν κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο «Ωνάσειο» και μάλιστα φέρονται ως γιατροί του, προς άγρα πελατείας, ενώ η διεύθυνση του κέντρου κάνει τα «στραβά μάτια».

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται και η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που «λειτουργεί σαν εργαλείο για την προώθηση "πελατείας" κόντρα στον οποιονδήποτε κανόνα». Η επιτροπή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συνέρχεται εκ των υστέρων για να αξιολογήσει τα περιστατικά και να τα βαφτίσει όλα επείγοντα.

Τέλος, το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα όργανα διοίκησης καταστρατηγούν τον Εσωτερικό Κανονισμό του Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ