Τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και η αναγκαιότητα έντασης του αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, συζητήθηκαν σε σύσκεψη αγροτών που συγκάλεσε στον Τύρναβο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η ίδια η αντιαγροτική πολιτική είναι που βγάζει τους αγρότες και πάλι στο δρόμο του αγώνα, καθώς τα προβλήματά τους συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους καταστροφικούς κανονισμούς της ΕΕ για τα οπωροκηπευτικά, τα αμπελοοινικά, τ' αγροτικά προϊόντα, δηλαδή, που καλλιεργούνται στην περιοχή του Τυρνάβου, για τους οποίους και τονίστηκε η ανάγκη αγωνιστικής δράσης των αγροτών για την ανατροπή τους.
Μιλώντας ο Γιάννης Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επισήμανε ότι όλοι αυτοί οι κανονισμοί εντάσσονται στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που στοχεύει στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Γι' αυτό, πρόσθεσε, ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει ως στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, και το αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλα τ' αναγκαία μεγάλα και μικρά αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Ιδιαίτερα, όσον αφορά στην επαρχία Τυρνάβου, όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Χαρίλαος Αρχοντής, το αρδευτικό πρόβλημα είναι οξυμένο. Τόνισε δε, την ανάγκη αξιοποίησης του ποταμού Τιταρήσιος και του νερού στο «Μάτι του Τυρνάβου», της προώθησης των μονίμων φραγμάτων στον Πηνειό, της αξιοποίησης των νερών των ορεινών όγκων της περιοχής κ.ά.
Η αναγκαιότητα αγωνιστικής δράσης και μαζικής συμμετοχής στο νομαρχιακό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14 του Φλεβάρη στη Λάρισα, επισημάνθηκε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, στην Ελασσόνα. Η καλύτερη προετοιμασία των παναγροτικού νομαρχιακού συλλαλητηρίου συζητήθηκε επίσης, στη χτεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού, στην οποία συμμετείχαν αγρότες από πολλές επαρχίες. Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε μεταξύ άλλων: