Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΔΙΑΥΛΟΣ TV ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ»
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Ζιώγα, Θ. Ιγνατιάδη και Σ. Καλαντίδου

Απλήρωτοι παραμένουν από το Δεκέμβρη του 2010 οι πέντε εργαζόμενοι στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό «Δίαυλος Ροδολίβους», Δήμου Αμφίπολης, ενώ τους έχει καταβληθεί μόνο το δώρο Χριστουγέννων του 2010 και το δώρο Πάσχα 2011. Το παραπάνω θέμα φέρνουν με Ερώτηση, που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου για τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι «λόγω της πιεστικής κατάστασης, αλλά και της αδιαφορίας των αρχών να πληρώσουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο σταθμό (ο επίτροπος αρνήθηκε να υπογράψει αντίστοιχα έγγραφα για διευθέτηση τέτοιων υποχρεώσεων), απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία προχώρησε σε μήνυση. Παρ' όλα αυτά παραμένουν απλήρωτοι, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ παράλληλα νιώθουν να εμπαίζονται καθώς βλέπουν τις προσπάθειες που γίνονται για μετατροπή της επιχείρησης σε ΑΕ ή ακόμα και για λύση και εκκαθάρισή της, χωρίς κανένας να τους διευκρινίζει ποιο θα είναι το εργασιακό τους μέλλον, δημιουργώντας τους έτσι επιπλέον προβλήματα.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση, ψηφίζοντας νόμους αντεργατικούς, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του».

Ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να συνεχιστεί η λειτουργία δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με τη μορφή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και με διασφαλισμένα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ