Πολύμορφες πανελλαδικές παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χρηματοπιστωτικό τομέα με αφορμή τη συγχώνευση των τραπεζών «Αλφα» και «Γιούρομπανκ», που σημαίνει ισχυροποίηση του τραπεζικού κεφαλαίου και κανένα όφελος για το λαό.
Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές των τραπεζών είναι αντικειμενική ανάγκη για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη τους, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. Αντιθέτως, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «δεν έχουν άλλο δρόμο από την οργάνωση των αγώνων με πρώτο στόχο να μην πληρώσουν οι ίδιοι το μάρμαρο». Τους καλεί δε «να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους. Παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, να γίνουν συνελεύσεις, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα, να χτίσουμε το ΠΑΜΕ στον κλάδο σε κάθε περιοχή».
Τέλος, επισημαίνει την ανάγκη για «ευθεία σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις επιδιώξεις τους. Κόντρα στη στρατηγική της ΕΕ που γεννά βάσανα για το λαό. Ανοίγουμε τη δική μας προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με μια οικονομία με κριτήριο τις ανάγκες μας. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ για να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί οι εργαζόμενοι».