Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Κινητοποίηση για την υποβάθμιση νοσοκομείου

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στα Κοίλα Κοζάνης, προχώρησαν χτες φορείς και κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, αντιδρώντας στη συγχώνευση του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης και του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί με τη συγχώνευση των νοσοκομείων μειώνονται οι κλίνες στο «Μποδοσάκειο» από 250 σε 200.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού του λαού και περιορισμού των διεκδικήσεών του στο επιμέρους τοπικό ζήτημα, καθώς εμφανίζονται να στηρίζουν και τις κινητοποιήσεις του λαού και την πολιτική της κυβέρνησης. Ετσι, η δήμαρχος Εορδαίας Π. Βρυζίδου, που εμφανίζεται μπροστάρης στις κινητοποιήσεις, ζητά «αναλογικότητα στην κατανομή των κλινών και σχεδιασμό με δικαιοσύνη, επιχειρηματολογία, λογική». Στην πραγματικότητα, η δήμαρχος, οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν μπει στο παιχνίδι του διαλόγου για το ποια νοσοκομεία και ποιες διοικήσεις θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν, σε ποια νοσοκομεία θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι κλίνες.

Αχτιδική Επιτροπή Εορδαίας του ΚΚΕ

«Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης ολόκληρης της Δημόσιας Υγείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εοδραίας του ΚΚΕ και καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει ενάντια στην εμπορευματοποίηση. Να διεκδικήσει αποκλειστικά Δημόσια Υγεία για όλο τον πληθυσμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με προτεραιότητα στην πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και πλήρη κάλυψη των δαπανών από το κράτος. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

Επίσης σημειώνει: «Οι τοπικιστικές αντιπαραθέσεις των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των τοπικών διοικήσεων, οι λογικές του μικρότερου κακού και όλοι μαζί να στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστικές, αλλά και επικίνδυνες, οδηγούν το λαϊκό κίνημα από ήττα σε ήττα και τα λαϊκά στρώματα διαρκώς στα χειρότερα, σε φτώχεια και εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ