Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάλεσμα πάλης για τη νέα χρονιά

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, γυναίκες, νεολαία να καταδικάσουν στη συνείδησή τους την πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών τους, να αγωνιστούν για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τεράστιες - σημειώνει - είναι οι ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, σε βιβλία. Ελλιπής η χρηματοδότηση, που οδηγεί σε υπερχρέωση και αδυναμία να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα τα σχολεία. Ολα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε ξεκομμένα μεταξύ τους. Αποτελούν τα κομμάτια του παζλ της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου στην εκπαίδευση, όπως αυτή αποφασίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και που σταδιακά ξεδιπλώνεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία του "νέου" σχολείου της αγοράς».

Κι αφού επισημαίνει ότι «αυτή την πολιτική έρχεται τώρα να υλοποιήσει η Τοπική Διοίκηση και στην πόλη μας με τη Δημοτική Αρχή σε ρόλο δραγουμάνου μιας τέτοιας αντιδραστικής εξέλιξης», υπογραμμίζει: «Να πού οδηγεί η εφαρμογή του περίφημου "Καλλικράτη", που με τόσο ζήλο υπερθεμάτιζαν και ψήφιζαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο η παράταξη του κ. Τζανακούλη όσο και η παράταξη του κ. Σάπκα».

Καταλήγοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να οργανώσουν την πάλη τους για:

  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, βασισμένο στο ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.
  • Αντιπαλεύουμε το «αποκεντρωμένο», «διαφοροποιημένο» σχολείο. Τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από τους ΟΤΑ, που χτυπάει εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, επιβαρύνει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.
  • Καμιά είσοδος επιχειρηματικών συμφερόντων, με το μανδύα της τοπικής κοινωνίας ή των ΜΚΟ στη διοίκηση και διαχείριση των σχολείων.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, και βοηθητικού (καθαρίστριες κ.ά.), με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ