Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ - ΜΕΤΡΟ
Απέργησαν ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις

Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων σε ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και μετρό με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Αρ. Μπουρδάρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στα δύο μέσα σταθερής τροχιάς. Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το υπουργείο το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Η απεργία έγινε ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις 168 εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, με τη σχετική λίστα να δημοσιοποιείται πριν δύο μέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ν. Κωστόπουλος, εκπρόσωπος της ΔΑΣ στον ηλεκτρικό, επισήμανε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως είναι αναγκασμένη από την τρόικα να παίρνει τέτοια μέτρα. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και χρόνια, τις βάσεις έχουν βάλει προηγούμενοι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τόνισε την κατηγορηματική αντίθεση των ταξικών δυνάμεων στις υποχρεωτικές μετατάξεις και ανέδειξε το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που ήδη υπάρχουν και χωρίς να γίνουν οι μετατάξεις. Ελλείψεις που, όπως είπε, απειλούν ακόμα και την ασφάλεια των δρομολογίων, των ίδιων των επιβατών. Ακόμα ανέφερε ότι ο ΗΣΑΠ λειτουργεί στηριζόμενος σε εργαζόμενους που δουλεύουν 30 μέρες το μήνα με υπερωρίες.

Ο γενικός γραμματέας επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα που αφορούν στην εφαρμογή του αντεργατικού - αντιλαϊκού νόμου για τις συγκοινωνίες - μεταξύ αυτών και οι υποχρεωτικές μετατάξεις - θα εφαρμοστούν και δεν αλλάζουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ