Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Πρεμιέρα στην Ευρώπη

Πρεμιέρα σήμερα και αύριο στις υποχρεώσεις ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την αυλαία «σηκώνουν» η ΑΕΚ (άνδρες) και η Ορμή (γυναίκες), αμφότερες για το Champions League.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας - που φιλοξενεί στην Πάτρα, τις αναμετρήσεις του α΄ προκριματικού ομίλου (2-4/9) - αντιμετωπίζει (κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος») σήμερα την ελβετική Μπρουλ. Αύριο η Ορμή θα αγωνιστεί με την Πορτογαλική Ζιλ Ενές Λάγκος και την Κυριακή με την Ολλανδική Ντάλφσεν. Οι δύο πρώτες της βαθμολογίας προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ - στην πόλη Πρεσόφ (Σλοβακία) - ως αουτσάιντερ (κατά τον προπονητή της Γ. Αρβανίτη), θα επιχειρήσει να κάνει την υπέρβαση και να ανατρέψει τα δεδομένα. Πρώτος της αντίπαλος (για τον α' προκριματικό όμιλο) είναι αύριο η ισχυρότατη Παρτιζάν Βελιγραδίου. Αν οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν την έκπληξη θ' αντιμετωπίσουν την Κυριακή τη νικήτρια του αγώνα Πόρτο (Πορτογαλία) - Ταρτάν (Σλοβακία) για την πρώτη θέση. Η οποία δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν δεν τα καταφέρουν θα διεκδικήσουν (από την χαμένη της αναμέτρησης) την τρίτη θέση που οδηγεί (όπως και η δεύτερη θέση) στον τρίτο γύρο του EHF Cup. Ο τέταρτος του ομίλου θα παίξει επίσης στην ίδια διοργάνωση αλλά στον 2ο γύρο.

  • Για την Δευτέρα 13/9 έχουν μετατεθεί οι (προγραμματισμένες για σήμερα) κληρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων, ώστε να γίνει εφικτή η συμπλήρωση των κατηγοριών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ