Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκίνησε το «τσεκούρι» στις συντάξεις των ναυτεργατών

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο ΝΑΤ
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο ΝΑΤ
Τα πρώτα αποτελέσματα του «μεσοπρόθεσμου», «εισέπραξαν» οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες κατά τη χτεσινή μέρα πληρωμής των συντάξεων του Σεπτέμβρη. Πέρα από την επιβολή της πρόσθετης εισφοράς, που για όσους συνταξιούχους ναυτεργάτες είναι έως και 60 ετών φτάνει μέχρι και 10%, «πλήρωσαν» το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ, το οποίο αυξήθηκε αναδρομικά από την 1η Αυγούστου!

Ετσι, σύνταξη των 1.700 ευρώ καταβλήθηκε μειωμένη κατά 115 ευρώ, ενώ η σύνταξη του ναύτη που είναι η κατώτερη (1.200 ευρώ μεικτά) ήταν μειωμένη περίπου κατά 100 ευρώ. Από τη σύνταξη του Α' μηχανικού «είχαν κάνει φτερά» κοντά στα 500 ευρώ. Αυτά έρχονται να προστεθούν στο δραστικό πετσόκομμα που ήδη έχουν υποστεί οι συντάξεις του ΝΑΤ και βέβαια έπεται συνέχεια, καθώς από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση των επικουρικών, ενώ ειδικά για τους ναυτεργάτες, όπως προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο», θα γίνει αναπροσαρμογή των συντάξεών τους μέχρι να ισοσκελισθεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός - «μαϊμού» του ΝΑΤ - από το 2003 έχει να κλείσει ισολογισμός - χώρια ότι το 2013 το ΝΑΤ θα ενταχθεί στο ΙΚΑ.

Μπροστά στη ζοφερή αυτή κατάσταση, χτες, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) έκανε εξόρμηση στις τράπεζες που καταβάλλονται οι συντάξεις και στα στέκια των ναυτεργατών στην Ακτή Μιαούλη. Απηύθυνε το κάλεσμα, η οργή και η αγανάκτηση που εκφραζόταν στη διάρκεια της κουβέντας από τους ναυτεργάτες, να μετατραπεί σε οργάνωση, αγώνα, σε γενικό ξεσηκωμό.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΣ ΝΑΤ:

«Στον πόλεμο που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, την τρόικα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η απάντηση βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, στη βάση του κοινού πλαισίου που διαμόρφωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στα πλαίσια αυτής της συμμαχίας εντάσσεται και ο αγώνας για φθηνές, ασφαλείς, τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ναυτεργάτες με συγκροτημένα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Καλεί τους συνταξιούχους ναυτεργάτες να απομονώσουν τα φερέφωνα των εφοπλιστών σε ΠΝΟ και ναυτεργατικές Ενώσεις, να δυναμώσουν την ΠΕΣ - ΝΑΤ, που αποτελεί την ταξική τους έκφραση. Τους καλεί «σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε ταξικό αγώνα με το ΠΑΜΕ, για τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και την προοπτική τού αύριο με έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ