Κυριακή 21 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στους εργατικούς και φοιτητικούς αγώνες

Την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας προς τους αγώνες της εργατικής τάξης και των φοιτητών στη Χιλή εκφράζει με επιστολή της προς τις πρεσβείες της Χιλής στην Ευρώπη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Η εκπαιδευτική κοινότητα της Χιλής βρίσκεται εδώ και 3 μήνες σε κινητοποιήσεις για το εξαιρετικά ταξικό και "δύο ταχυτήτων" εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους, καθώς υποχρηματοδοτείται εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες, με αποτέλεσμα ο λαός της Χιλής να πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από την τσέπη του.

Το οργανωμένο κίνημα των γονιών, των σπουδαστών μαζί με τα συνδικάτα απορρίπτουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Χιλής. Μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις συγκλονίζουν όλες τις μεγάλες πόλεις της Χιλής, οι οποίες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής.

Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση της Χιλής προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των ορυχείων χαλκού και της κρατικής εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας χαλκού, CODELCO, που είναι η μεγαλύτερη στο είδος της σε όλο τον πλανήτη και η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας.

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τους φοιτητές της Χιλής που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους. Καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον ορυκτό πλούτο της Χιλής στις πολυεθνικές. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργατών στα ορυχεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση».

Το ΜΑΣ

Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών και μαθητών της Χιλής «που εδώ και 3 μήνες βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο εξαιρετικά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους, το οποίο υποχρηματοδοτείται εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες. Αποτέλεσμα είναι ο λαός της Χιλής να πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από την τσέπη του».

Οπως τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ: «Τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της Χιλής για το εκπαιδευτικό σύστημα θα εντείνουν κι άλλο τους ταξικούς φραγμούς.

Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας από την Αστυνομία της Χιλής ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και τους φοιτητές. Οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν όλες τις μεγάλες πόλεις της Χιλής, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με καταστολή - ήδη οι τραυματίες και οι συλληφθέντες είναι εκατοντάδες. Η Παιδεία είναι πρώτα και κύρια υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού. Ο αγωνιστικός συντονισμός του φοιτητικού κινήματος με το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα δίνει νέα πνοή στη συνέχεια του αγώνα. Πάνω από 130.000 διαδήλωσαν στο Σαντιάγο στις 9 Αυγούστου.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που εκπροσωπεί δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους, εκατοντάδες Επιτροπές Αγώνα και χιλιάδες αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τους φοιτητές της Χιλής που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους. Δεσμευόμαστε με κάθε τρόπο να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο να πάρει απόφαση στήριξης και αλληλεγγύης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθεί άμεσα το στεγαστικό επίδομα στους φοιτητές(2017-05-03 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα των φοιτητών στη Χιλή(2011-08-19 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργατικούς αγώνες στη Χιλή(2011-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ