Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο σάπιος κόσμος τους...

Η είδηση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου είναι σοκαριστική.

«Νεκρός είναι παίκτης του Big Brother της Γαλλίας, επειδή δεν άντεξε, όπως λένε οι οικείοι του, τη ζωή μετά τον εγκλεισμό του στο παιχνίδι. Ο νεαρός παίκτης του ριάλιτι έπεσε μπροστά σε ένα αυτοκίνητο που περνούσε με μεγάλη ταχύτητα απ' το δρόμο, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Οπως έλεγαν φίλοι του, τον τελευταίο καιρό έπασχε από κατάθλιψη. Ο τηλεοπτικός σταθμός που φιλοξένησε το συγκεκριμένο ριάλιτι παιχνίδι, αφού έστειλε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του νεαρού, αποποιήθηκε οποιασδήποτε ευθύνης σε ό,τι έχει να κάνει με την κακή ψυχολογία που είχε τον τελευταίο καιρό ο νεαρός».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τραγικό αποτέλεσμα, ως επακόλουθο της αγριότητας των ριάλιτι που προβάλλονται από τα κανάλια σε όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα, περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν και στη χώρα μας. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν αυτά, η ίδια η φύση αυτών των τηλεοπτικών παραγωγών, είναι έτσι κι αλλιώς βάρβαρη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αφού οι αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν, είναι αντανάκλαση της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Αλλωστε, όλα αυτά, προβάλλονται από αστικά ΜΜΕ που οι ιδιοκτήτες τους είναι καπιταλιστές και κατά συνέπεια, επιδιώκουν να «πουλήσουν» σάπιες αξίες και ιδανικά, να «κοιμίσουν» τους θεατές, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα.

Ανθρωποι αυτοεξευτελίζονται, παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από κρυφές κάμερες και όλα αυτά για ένα χρηματικό ποσό και τη δημοσιότητα. Βέβαια, αυτό είναι εκείνο που φαίνεται. Η φιλοσοφία του Μπιγκ Μπράδερ και των αντίστοιχων ριάλιτι είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να υπάρξει εξοικείωση με την παρακολούθηση της προσωπικής ζωής και της προβολής «προτύπων» που δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά παλεύουν να επιβιώσουν απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τις μειώσεις στους μισθούς, τις συντάξεις κ.ά., ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έφερνε στους τηλεοπτικούς δέκτες έξι ... εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες της υψηλής κοινωνίας και τα ...«προβλήματα» που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οπως έλεγε μία από αυτές, «χύθηκε το χρώμα στο αυτοκίνητο και μέσα σε όλα, έσπασε και το νύχι. Και με σπασμένο νύχι βέβαια, δεν μπορώ να συνεχίσω τη μέρα μου...».

Και αν αυτά φαντάζουν αδιανόητα, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Οι δημιουργοί των ριάλιτι ετοιμάζουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν πράξη, ακόμα πιο αποκρουστικά σόου. Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν ΜΜΕ του εξωτερικού και παραθέτουμε παρακάτω.

«Επτά νάνοι, ηθοποιοί, θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν μαζί - φυσικά με παρέα και τις κάμερες - για να εργαστούν σε μια θεατρική παραγωγή που θα αφορά το γνωστό παραμύθι της "Χιονάτης". Το "πρόγραμμα" αναμενόταν να αρχίσει να προβάλλεται στην Αγγλία από αυτή τη βδομάδα για το "Channel 4"».

«Ηδη παρουσιάστηκε στο κοινό της Αμερικής, το "Tooddlers and Tiaras", με θέμα την προετοιμασία 6χρονων κοριτσιών για τα καλλιστεία. Οι ίδιοι οι "γονείς" έκαναν ενέσεις μπότοξ στα κοριτσάκια τους ενώ τους έβαζαν σπρέι μαυρίσματος, αφού αυτή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν μέρος στον τελικό διαγωνισμό. Και όλα αυτά για το ποσό των 1.000 δολαρίων!»

Τα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό το βόθρο που τα ίδια τα κανάλια ονομάζουν ανανέωση προγράμματος. Να παλέψουν γι' αυτά που δικαιούνται, που τους ανήκουν. Να σταθούν απέναντι σε αυτά που τους σερβίρουν. Να έχουν καθημερινό σύντροφό τους το «Ριζοσπάστη» και τον «902».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ