Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες σε δασική έκταση στην περιοχή Κασιδιάρης στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Ρατζακλί στην Κεφαλονιά, όπου επιχειρούσαν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν, με διαφορά λίγων λεπτών, γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής στο Ρέθυμνο, η μία από αυτές στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, που και αυτό το καλοκαίρι ταλαιπωρείται τακτικά από φωτιές.

Η φωτιά στον Αδρακτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου τέθηκε αργά το βράδυ υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν για την κατάσβεσή της. Υπό έλεγχο τέθηκε και το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Κάτω Βαλσαμόνερο. Οι δύο πυρκαγιές έκαψαν βοσκοτόπια και χορτολιβαδικές εκτάσεις και δεν απείλησαν σπίτια και κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, δασική πυρκαγιά μαινόταν την Κυριακή στον Τσαμαντά του Δήμου Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Εκεί επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρων και δύο αεροσκάφη. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Καλόγερος στη Σκόπελο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ