Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ η πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα και συγκεκριμένα στις τοποθεσίες Μέγκουλας και Παλιά Περίθεια. Η φωτιά έκαιγε χορτολιβαδικές εκτάσεις και βοσκοτόπια, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή βρίσκονταν δέκα πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν και εναέρια μέσα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονταν στην αναχαίτιση της φωτιάς για να προστατευθούν οικισμοί.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η φωτιά στη Μάνη, δυτικά του Γυθείου, περιοχή Α. Τόμπρα, που έχει κάνει στάχτη από προχτές περισσότερα από 500 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Η φωτιά έφτασε προχτές μέσα στο χωριό Λυγερέας όπου απείλησε σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα.

Φωτιά μαινόταν και στο Καλαπόδι Αταλάντης, όπου επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με εφτά οχήματα και ένα αεροπλάνο, όπως και στη Δικέλα Αλεξανδρούπολης, όπου επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, ελικόπτερο, δυο αεροπλάνα και δυο πεζοπόρα τμήματα. Σε εξέλιξη ήταν και φωτιά στη Γότιστα Μετσόβου, όπου επιχειρούσαν έξι οχήματα με 16 άτομα και τέσσερα αεροσκάφη. Στην πυρκαγιά στο Παρόριο Βοιωτίας επενέβησαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων και τέσσερα αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Νυφίδα Λέσβου, κοντά στον Πολυχνίτο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν και εκεί. Η φωτιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε δυο μέτωπα, τα οποία στη συνέχεια ενώθηκαν, καίγοντας μεγάλες εκτάσεις με βοσκότοπους, λιόφυτα και δασική έκταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ