Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Με άδεια χέρια «λακίζει» η συνδικαλιστική ηγεσία

Ο Σγουρός ετοιμάζεται να αφαιρέσει άδειες κι ο Παπουτσής επαίρεται για τους χιλιάδες που σέρνει στα αστυνομικά τμήματα. Στις Επιτροπές Αγώνα πέφτει το βάρος της οργάνωσης των κινητοποιήσεων και της απόκρουσης της κρατικής καταστολής

To «άλλοθι» που εναγώνια ζητούσε τις τελευταίες μέρες η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας στα ταξί, για να σημάνει «λήξη» των απεργιακών κινητοποιήσεων, δόθηκε τελικά από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης, που πραγματοποίησε χτες με το προεδρείο της, δήλωσε ότι οι περιφερειάρχες δεν πρόκειται τις επόμενες 30 μέρες να υπογράψουν καμία από τις 4.600 αιτήσεις για έκδοση νέων αδειών ταξί που βρίσκονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, πριν το σχετικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι η «εγκύκλιος Ραγκούση» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και πως οι περιφερειάρχες θα την εφαρμόσουν «κατά γράμμα». Η περιφέρεια Αττικής έχει αποστείλει πάνω από 1.000 προσκλήσεις για απολογία σε απεργούς, ενώ έχει έτοιμες ακόμη 1.500. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας για ένα έτος και σε περίπτωση «υποτροπής» - δηλαδή αν απεργήσουν ξανά - οριστική αφαίρεση της άδειας. Παράλληλα, σε χτεσινές του δηλώσεις ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Χρ. Παπουτσής, υπεραμύνθηκε των «κατηγοριών» εναντίον της αστυνομίας για «ολιγωρία», λέγοντας πως κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων καταγράφονταν μαζικά πινακίδες ταξί και πρόσθεσε ότι «έχει συμβεί το πρωτοφανές - γιατί είναι πρωτοφανές, ποτέ δεν έχει ξαναγίνει για μια επαγγελματική κινητοποίηση, σε μια αγωνιστική κινητοποίηση - να έχουν καταγραφεί αυτή τη στιγμή πάνω από 7.500 περιπτώσεις... Είναι τρομερό νούμερο, είπε, και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να ισχύει και αυτό το νούμερο και την ίδια στιγμή να κατηγορείται η Αστυνομία ότι ολιγωρεί...»

Ετσι, ενώ οι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές αφήνουν χιλιάδες αυτοκινητιστές αντιμέτωπους με εξοντωτικές ποινές, σύμφωνα με τις προσταγές των κομμάτων τους, οι Επιτροπές Αγώνα, σε συνεργασία με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση», πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων σύσκεψη ενημέρωσης των απεργών, για την απόκρουση της κρατικής καταστολής.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση», με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι «τέτοιες τρομοκρατικές πρακτικές, που καταπατούν στοιχειώδη δικονομικά δικαιώματα, αναδεικνύουν, για πολλοστή φορά, την υποκρισία της κυβέρνησης, όταν καλεί σε σεβασμό της συνταγματικής "νομιμότητας" κάθε κλάδο των εργαζομένων που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική της». Απαιτεί από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε κατασταλτική δράση κατά των αγωνιζόμενων ταξιτζήδων και «δηλώνει την πρόθεσή της να συμπαρασταθεί και νομικά δίπλα στις Επιτροπές Αγώνα, για τη μαχητική νομική υποστήριξη των διωκόμενων. Καλεί επιπλέον τους ριζοσπάστες νομικούς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους».

Την αλληλεγγύη του στους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ενώ ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η ΕΣΑΚ οδηγών φορτηγών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ